Прокуратурата образува преписки срещу санкционираните от САЩ

Сийка Милева: До момента не е установено незаконно подслушване на политици
180
Прокуратурата образува преписки срещу санкционираните от САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Образувани са 6 преписки спрямо всяко едно от санкционираните от САЩ лица, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата
"Прокуратурата изрази позиция, с която напълно подкрепи партньорите от САЩ, за това, че върховенството на закона стои в основите на всяка демократична държава", коментира тя.

Относно бизнесмена Васил Божков, който се намира в Дубай, Милева посочи, че освен 18 обвинения за различни престъпления, са налице и няколко разследвания с различен предмет на дейност.

За бившия депутат от ДПС Делян Пеевски тя посочи, че през годините са извършвани редица проверки като предстои те да бъдат анализирани.

"По отношение на Манолев, Харалампиев и Томов прокуратурата в Благоевград и Специализираната прокуратура са внесли обвинителни актове и делата се намират в съдебна фаза. Всички престъпления, за които е ангажирана наказателната им отговорност, са корупционни”, допълни Милева.

Тя добави, че пълна проверка ще бъде извършена и на Илко Желязков.

Милева коментира и скандала с изнесената информация за подслувани политици.

"До момента не е установено  незаконно подслушване на политици или кандидати на изборите за 45-ия парламент", увери тя.

"Образовано е наказателно производство, възложено е  разследване на НСС, разпитани са 11 свидетеля", каза Милева.

Тя обясни още, че след разпространената информация в средствата за масово осведомяване, по делото е сезирано Националното бюро за контрол на СРС, от което е поискана информация дали има нарушения на Закона за СРС и дали са били обект на незаконно подслушване споменатите в медиите лица.

"Очакваме резултатите от проверката. И ще предприемем действия", каза Милева. Тя припомни, че прилагането на СРС се разрешава от съдия.

"Главният прокурор може да поиска разрешение за прилагане на СРС само за ограничен кръг престъпления, каквото е например тероризмът", каза тя.

Милева коментира, че разпространяването на фалшиви новини уронва престижа на институциите и руши българската държавност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...ОБАЧЕ.....мама ХЕРО , ПАЗИ "ВИШИЯ ДЪРЖАВНИК" ГДЕТО ВЗИМАЛ РУШВЕТИ ОТ ЧЕРЕПА И ГО ДЪРЖИ НА КАИШКА...ХА,ХА,ХААААААААА....ЩОТО ГО ПАЗЕЛА ЗА ВОТА....!
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят знае, с Шиши ви свързва ЮЗУ, Сийке. Ще ви арестуват и ще ви съдят в Хага. Ще извикат като свидетел Иванчева и Каскета ще получи 20 години
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въййй!!!Ама те каква прокуратура са ,ако чакат отвън да им казат какво да правят?!?!Да си ходят и те с боко и с гешефтарев
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия преписки те ще си избършат задните части!
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП не могат да управляват винаги се издънват
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Нинова са вътре в кереча
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой е дестващия политик работещ против България
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Бойко Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.
113
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се намиса защото БСП се е Сраснала с корумпирани оплигарси
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако знаете какви преписки за вас готвят хората от Амстердам, Люксембург и Брюксел, свят ще ви се завие. Чакаме ги!
111
1
 
7
 
! Отговори
Минувач преди 2 години
Шах Мат се казва новия приятел на Гешев келнера. Сега трябва да захапе ръката къде до скоро целуваше.ЦиркаджииА, говорителката му е само за .... добри моменти
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за Боковият ортак Шиши,няма ли да предприемете?
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще проверявате Теменушка енергийната....
108
3
 
1
 
! Отговори
факти или фейк преди 2 години
За съжаление fakti.bg публикува статии които нарушават брутално журналистическата етика. Това е проблем, но българите вече не сме зависими от социалистите. Освен това има интернет. Не само Слави има телевизия и фейсбук. Вярно е че първо поколение чабгарчета все още не са в състояние да слушат новини на чужди езици, но това скоро ще се промени.
107
3
 
5
 
! Отговори
гнус преди 2 години
За мен е болезнено когато някакви чалгарчета в чужбина започнат да демонстрират че са българи и да се прекланят пред руснаците. Те са еднакво отвратителни за западняците, но те го възприемат като "който както си харесва" докато руснаците ги отхвърлят с презрение. Гледката е като някакво мазохистично порно самоунижение.
106
4
 
3
 
! Отговори
Закона Магнитски преди 2 години
По-рано тази година Божков се опита да подкупи две влиятелни български лица, за да му помогне да "създаде канал за руски политически лидери да влияе на българските държавни служители".
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите как се реагира тихо, но строго от европейските институции. ГЕРБ и прокуратурата донесоха такъв срам на ЕС, че ще ги говорят години напред. Заради такива мафиоти ще направят група за разбиване на организирана политическа и прокурорска престъпност в ЕС. Чакайте да видите до няколко дни как ще реагират от Брюксел. 20 години за Гешев
104
6
 
2
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Прокуратурата трябва да демонстрира твърдост за да обезкуражава корупционните елементи да извършват престъпления. Сега когато предателите се чустват силни е време да се събират снимки и фактически материал за последващи съдебни процеси.Рашков, отровното трио/дуо, Румен Радев все кандидат подсъдими за предизвикване на масови безредици и уронване престижа на българската държава.
103
0
 
5
 
! Отговори
Бацо преди 2 години
Ще минат с по една преписка момчетата наши хора са сега кво да ги правим , че и марешки трябва да оправяме
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сийка каза, че каскета ще разследва началника си /пеефски/. Е как ще разследваш началика си, след като той те е назначил, бе *** ? Сийка сигурно много ака навътре а?