Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков заради починал експерт

В затвора Кристиан Николов раздава храна на затворниците
24 юни 2021 20:08, Анисия Иванова
37
Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков заради починал експерт
Снимка: БГНЕС

Починал експерт и замяната му с друг отложи процеса за убийството на Милен Цветков за 1 септември. По време на днешното съдебно заседание се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Кристиан Николов и няма как процесът да продължи. В комисията участват общо четирима експерти.

Според защитата на Николов психиатрично-психологическата експертиза е ключова за хода на делото, защото от нея ще стане ясно дали подсъдимият е причинил смъртта на телевизионния водещ умишлено, каквото е обвинението.

След нея се очакват пледоарии. В съдебната зала защитата на Николов поиска по-лека мярка "домашен арест", съобщи БНТ. Според адвокатите обвиняемият е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало опасност да повлияе на разследването, тъй като всички свидетели вече са разпитани. Николов изтъкна, че няма криминално минало, а защитата допълни, че в затвора работи като раздава храна на затворниците.

Съдът обаче изтъкна, че от разпитите на вещите лица може да се направи извод, че Николов е с висока степен на обществена опасност и съществува риск да извърши нови престъпления.

Милен Цветков загина навръх Великден миналата година, докато чака на светофар в София. В колата му се вряза джипа на Кристиан Николов с близо 100 километра в час. Според прокуратурата по време на трагедията подсъдимият е бил употребил три вида наркотици. Ако бъде признат за виновен, 22-годишният Кристиан Николов може да получи от 15 до 20 години затвор, но и доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя могат да го съдят от днес до утре. Има за какво - Убиство, притежание на наркотици, шофиране след употреба на упойващи вещества, превишена скорост... а бе за каквото искате могат да го съдят. Въпроса е че ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГО СЪДЯТ. Разбирате ли? Могат за каквото се сетите да го съдят, но те НЕ ИСКАТ да го съдят. И въртят нещата само. А лесно - "Блъсна ли колата пред теб?" "Ами ДА." - "Уби ли човека в колата?" "Ами ДА." - "Осъден сте за убийство. Следващия моля."
7
2
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Я!.....Още един експерт,погинал на катерушката?!...Ега ти!?..Тия експерти фанаха да са изпаряват като ланския сняг бе!...Що така?!
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що трябва някакъв си експерт да го преглежда? Не било ясно дали умишлено го е причинил. Е как да не е ясно - има видеозапис, на който ясно се вижда че тоя кара с превишена скорост и никакъв опит да спре - директно се нацели в колата пред него. Без опит да избегне удара, без спирачен път. Кви експерти чакате кви чудесии?!?!?! Не че ще го направя, но ако аз сега изляза и ритна едно куче на улицата - веднага съм агресивен и опасен и ще ме осъдят веднага. Тоя уби човек - експерти чакаме.
5
1
 
34
 
! Отговори
Съд и Я преди 2 години
Ще бъде осъден ефективно или не ... ЗАВИСИ с колко кинти е готова да се раздели милата му мама . Всичко останало - експертизи... разпити... възстановяване на събития ... разследване ... са циркове за простолюдието .
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще протакат и накрая ще пуснат убийците.Нали и синчето на Лъчо Мозъка е сред тях.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починал или са го ликвидирали?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поличал или са го ликвидирали?
1
6
 
8
 
! Отговори
таймера преди 2 години
Почвайте пак мантрата за Лъчо Главата и ГЕРБ.