Образуваха още 5 досъдебни производства за изборни нарушения

Новите преписки по сигнали на граждани, ДАНС и МВР са 55
5
Образуваха още 5 досъдебни производства за изборни нарушения
Снимка: БГНЕС

В прокуратурите на територията на страната за последните 24 часа са образувани 5 нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес. Общият им брой към 10.00 ч. на 07 юли 2021 г. вече е 29.

Образувани са и 55 нови преписки, като общият им брой вече е 277, съобщиха от държавното обвинение  Същите са по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А ти какво направи, подаде ли сигнал? Гледам по филми /документални/, че в САЩ по-голямата част от разкриваемостта на престъпленията се дължи на активното участие на населението. Гражданите пращат сигнали, дават показания, съдействат на полицията, а тук се крием като мишки, па защо престъпниците не са в затвора.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в паспортен отдел на МВР се чува само турска реч, която обяснява на анадолците как да се регистрират за изборите. Къде е ДАНС?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та какво стана тролчета нали беше само на приказки.. разбира се става въпрос както винаги за гербаджии