Стоилов поиска главата на Гешев заради уронване на престижа

Внася предложение до ВСС за освобождаването на главния прокурор
Обновена: 16 юли 2021 16:49 | 16 юли 2021 15:38, Камелия Цветанова
428

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правосъдният министър проф. Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Основният аргумент е уронване на престижа на съдебната власт.

Неговото предложение е въз основа на получен доклад от вътрешния министър Бойко Рашков в обем над 100 страници.

„Смятам, че има действия и бездействия, които накърняват престижа на съдебната власт”, обясни правосъдният министър.

Това е станало на 14 юли.

След като се  запознал с него, Стоилов е преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности за данните в доклада, като каза само, че в него има както медийни публикации, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
16
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Защото комун делите изпълнени с всякакъв вид неправда,нечестие,лакомство,омраза;пълни със завист,убийство,крамола,измама и злоба;шепотници,клеветници,богоненавистници,нахални,горделиви,самохвалци,измислители на злини,непокорни на родителите си;безразсъдни,вероломни,без семейна обич,немилостиви;които при все,че знаят Божията справедлива присъда,че тия които вършат такива работи,заслужават смърт,не само ги вършат,но и одобряват ония,които ги вършат.Така,че внимавай товарищ Стоилов??!!
238
4
 
21
 
! Отговори
БГ 2021г. на 21 век преди 2 години
Чистката продължава, а после уволнените ще си търсят правата в Страсбург.И кой ще плаща ? Ами ние всичките.
237
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ да не спи, а да сезира европейските институции.
236
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ви корупция на най-високо място. Др. Радев е обещал на Янаки Стоилов да го направи конституционен съдия, ако внесе сигнал за свалянето на Гешев. Сигнала идва от Бойко Рашков, който пък щял да е посланик някъде. Това е истината другари чалгари, а вие чакайте гладната и студена Радева зима. Честито.
235
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До булгаристанец291 Говорителката на прокуратурата има юридическо образование. Не е като Рашков с рабфаг от милиционер и с протекцията на БКП-то.
234
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Рашков и Янаки заслужават да ги овалят в катран и перушина и да ги гонят от министерския съвет до резиденцията на Рашков, заради глупостите които направиха за два месеца.
233
18
 
11
 
! Отговори
булгаристанец преди 2 години
Хахаха, професор по право внася доклад, а говорителката на прокурора, дето няма юридическо образование отсича, че в доклада няма юридически доказателства, а само политически? Кой кой е в тази държава? После се чудим ,че бивши трактористи с 8 клас станали депутати ни управляват и решават съдбата на България. .............. Учете чужди езици- скоро ще ви станат родни...
232
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
България е била последна в Европа , но вече се очертава да бъде и последна в целия свят ! Скоро ! Очертава се истерията на "този народ" да се превърне в трагедията на същия народ !
231
3
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Престижа на кого, на Черепите и Василевците или на техния слугинаж ... ?!
230
10
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ***...... е па арйеса ми бе!.."Двамата..нам"кви си-Рашков и ГЕШЕВ,били поискали главата на сегашния "Гладен прокуратор"-ГЕШЕВ..?!?!..../друсан ли си,пиян ли си,или..просто си пред среща с Господа?../
229
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте резултатите от изборите и ще ви стане ясно, какви шансове е имал ГЕРБ да успее с управлението на държавата. 70% са "работили" срещу България и ГЕРБ...
228
1
 
16
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
КОГАТО БАЙДЪН СЕ ЗАДЕЙСТВА, РУСКИТЕ НИ ШПИОНИ ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ КАТО ПИЛЦИ, ПОДГОНЕНИ ОТ ЯСТРЕБ...
227
1
 
14
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Разбира се,моя грешка, вторият е Янаки Стоилов.Няма как Гешев 90-та година да е кадър на БКП.
226
20
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 277: Три мандата Бойко ни държа на дъното на ЕС - най-бедната и корумпирана държава. Това му бяха "успехите". Изостанахме и от предпоследните. Докато не се оттървем от модела на еднолично управление на ГЕРБ няма да се отлепим от дъното.
225
19
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Гроб е партия от алчни мижитурки , водена от главния *** - мижитурка !!
224
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше навремето една песен"Комунисти, комсомолциДа...стъжним народния животГордо знаме им е БотевНашият е Димитров!Правете си извода!
223
6
 
5
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Двама дърти комунисти от 90-те - Рашков и Гешев , поискали главата на сегашния главен прокурор!? Само това стига да спрем да коментираме този абсурд!
222
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото това време е загуба за България!На края след като се налудуват Радеф и останалите,пак Боко ще оправя България!
221
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един кон дърпа каручката напред, а 10 магарета назад... резултата е ясен. Няма, как ГЕРБ да успее с България срещу , толкова много магарета...
220
12
 
3
 
! Отговори
Добро намерение преди 2 години
До Анонимен 236: "Ако това не е партенка, а основателни причини, би било престъпление да не го отстранят"? Там е работата, че те решават кое е престъпление и кое не. Независимата съдебна състема е опора на демокрацията. Но при нашите условия тя създаде прокуратура, която служи за партийни цели и е на практика безконтролна.