Трифонова отговори на Рашков: Намеса в работата на съда!

Двама от тримата протестиращи не се явили за даване на сведения
141
Трифонова отговори на Рашков: Намеса в работата на съда!
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура (СРП) публикува позиция на прокурор Вероника Трифонова по повод изявление на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание днес.

Още по темата

"Като прокурор в Софийската районна прокуратура наблюдавах преписка, свързана с неправомерни действия на полицейски служители, извършени на 10.07.2020 г. в гр. София, до колоните на Министерския съвет, по отношение на три лица - Е.М., Ц.Ц. и А.Н.

След преценка на материалите по преписката на 13.11.2020 г. съм образувала досъдебно производство за престъпление по чл.131, ал. 1, т. 2, вр. чл. 130, ал. 2 от НК – причиняване на лека телесна повреда на едно от лицата (Е.М.) от полицейски орган при изпълнение на службата му. Възложила съм разследването на Следствения отдел при СГП, което продължава и към настоящия момент.

По отношение на другите двама протестиращи - Ц.Ц. и А.Н., съм постановила отказ от образуване на досъдебно производство поради липсата на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер спрямо тях. Отделно от това следва да се посочи, че в хода на извършената проверка тези лица са отказали да се явят както в Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, така и пред наблюдаващия прокурор с оглед даване на сведения за изясняване на фактическата обстановка по случая. Двамата са отказали и писмено да дадат обяснения.

Макар и проверката по случая да не е извършена по сигнал на засегнатите лица, препис от постановлението за отказ е изпратен на Ц.Ц. и А.Н., за да могат да упражнят правото си да го обжалват, което те не са направили", се казва в позицията.

Софийската районна прокуратура остро се противопоставя на отправените от служебния министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков внушения по адрес на прокурор Трифонова, които уронват престижа на съдебната власт.

Изявленията на служебния вътрешен министър г-н Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание са прецедент и груба намеса в работата на независимата съдебна власт и са в разрез с конституционно установения принцип за разделение на властите.

За настоящата позиция СРП ще уведоми и Народното събрание, Президента на Република България, Европейския парламент, Европейската комисия, Европейската прокуратура, Венецианската комисия и Консултативния  съвет на европейските прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Тази прости тутка Трифонова е типичен представител на ОПГ-то на Иван Гешев. Как може едно изявление на свободен гражданин да е намеса в работата и? И значи тя не е видяла на видеото побой над вързани хора? Прокуратурата трябва да се разформирова и прокурорите да са само адвокати на държавата, а не недосегаеми и неконтролируеми бесни кучета, които си правят каквото си искат.
16
2
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
И после да не останете изненадани когато народа взмеме правосъдието в свои ръце !
15
9
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Попе и ти си слуга на Тиквата с 45 милиона попска субсидия :)))
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Библията е казано:Тежко и горко на онзи който Съблазни един от тия малките дето вярват В Бог по добре би било да вземе един воденичен камък и да се върже с него и да се хвърли в морето:А тук реклама до реклама Съблазни в изобилие ето вече сте ПРЕДУПРЕДЕНИ утре като попаднете в Ада да не се изненадвате защо сте там. Просто сте отвратителни
13
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Даже Магарин Магаринов днеска са извини за с.вините милиционери :)))
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж пострадалите не са се явили пред Трифонова,З а щото просто не са пострадали. Смятам, че е доста просто. Веднага щеше да се докаже, че насилие над тях не е имало.
11
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Щом е Вероника някоя млада калинка, ако е дърта ше е Цецка Цачева :)))
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По отношение на другите двама протестиращи - Ц.Ц. и А.Н., съм постановила отказ от образуване на досъдебно производство поради липсата на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер спрямо тях.Няма да, то на клипа се вижда че ги смилат и даже ги заснемат - какво трябва да стане за да има данни за престъпление ? да ги разстрелят ли ? да ви се не знае и прокуратурата
9
7
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой е началника на тая Гешо.. А началника на Гешо е Тиквата... Работата ясна като бял ден :)))
8
5
 
5
 
! Отговори
баце преди 2 години
За какво да идват . Земат пак да ги бият, че са дали показания срещу полицай. Ясни сте !
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** армията на престъпниците налазиха.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко срам нямате ли бе Трифонова? Малко поне?
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
19те имота има да изпълнява поръчки
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долна ку... /знаете какво/. И понеже с това си изявление доказва че е без морал и достойнство, на ход е румънката да и подпали чергата на тая ку...
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков е просто прът в колелата на държавата! Бушон за налагане на диктатура, но уви...Бойко Рашков, ти си посозор!
2
6
 
15
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Къв съд ? Съд няма! Има *** къде изпълняват поръчки.И там трябва изчегъртане.
1
9
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
1 година разследва... не *** прай на ***... Тиквата и дал приказ да замаже положението :)))