Прокуратурата е образувала 29 досъдебни производства

От началото на предизборната кампания преписките са 140
8
Прокуратурата е образувала 29 досъдебни производства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

От започване на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 14,00 ч. днес общият брой на преписките е 140, а образуваните досъдебни производства за същия период са 29.

Това съобщиха от дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на постъпващата от прокуратурите в страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с провеждания втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.

По апелативни райони разпределението на наблюдаваните производства е, както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна – 9, АП Велико Търново - 1.

С оглед липсата на достатъчно събрани от страна на органите на МВР данни за извършено престъпление, са постановени общо 109 отказа за образуване на досъдебно производство във връзка с вота за президент и вицепрезидент.

Продължава работата на създадените областни междуведомствени звена с цел противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: изборни нарушения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Много се радвам ,че майката на Мария Козарова беше наказана от Господ миналата година и сега гори в Ада същото чака и останалите ***, които дай Боже скоро ще я последват.
5
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
*** и сводници не е едно и също нещо , според шведският модел проститутката или сексуалният работник се счита за невинен във всяко едно отношение, като се глобяват клиентите да не търсят *** и се търсят сводниците и съдържателите на бардаците, които се занимават с престъпната дейност като в цял свят сводничеството е незаконно
4
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Доза Обич са престъпна и опасна организация завоалирана като БЧК НО СА ПРЕСТЪПНИЦИ
3
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Мария Козарова ходела само на висок ток, обаче в затвора не знам дали ще и разрешат да си вземе чукундурите може кокили да и дадат защо пък не
2
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Наглата сводница Мария Козарова на съд разправяла, че собственикът на някакъв хотел в Кошарица бил сводник с *** за него не знам ама тя какъв мръсен *** е знам превъзходно
1
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
БОИКО РАШКОВ КОПУВАЛ ГЛАСОВЕ ЗА ФИГУРАНТА !!!!!!!!!!!!