Гешев посрещна близки на служители на украинската съдебна власт

Те ще бъдат настанени в база на прокуратурата
7 мар 2022 07:30, Анисия Иванова
21
Гешев посрещна близки на служители на украинската съдебна власт
Снимка: БГНЕС, архив

В България пристигнаха 92-ма членове на семейства на служители на Съдебната власт в Украйна. Те влязоха в страната през ГКПП „Дуранкулак“ с два автобуса и няколко автомобила малко след 5:00 часа тази сутрин. Автобусите и автомобилите влязоха в страната с полицейски ескорт. На граничния пункт по-рано пристигна главният прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че пристигащите сами са пожелали да дойдат в България. „С мен се свързаха представители на украинската прокуратура, разговарях с украинския главен прокурор, с други представители на украинската съдебна власт. Първоначално това беше идея само, на 2 или 3 март, и в събота спешно се обадиха сутринта и се наложи спешно да организираме нещата. За по-малко от 24 часа се организира всичко“, разказа главният прокурор.

Настаняването на пристигащите е организирано в база на прокуратурата. Пристигащите са от градове, където има активни бойни действия, уточни главният прокурор. Той допълни, че ще направи предложение, което вече е подготвено, до Висшия съдебен съвет (ВСС) за предоставяне на две бази за временно ползване на прокуратурата.

Едната от тях подлежи на ремонт и ако се наложи съдебната власт, в лицето на пленума на ВСС, ще поиска от държавата средства за спешния ремонт. Мисля, че там може да се настанят още около 200 души, освен тези 92, които пристигат сега, уточни Гешев.

Той коментира, че е на граничния пункт, защото е поел ангажимент към украинските си колеги, с които се познават лично и с които имат добри колегиални отношения. Иван Гешев благодари на главния прокурор на Румъния, на колегите си и главния прокурор на Молдова, както и на колегите си от Варненската прокуратура, защото пътуването и пристигането тук се е организирало в рамките на 24 часа именно благодарение на доброто взаимодействие и чисто колегиалните познанства между прокуратурите и главните прокурори на Румъния Молдова и България. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надето е много слаб юрист и освен някакви болни фиксации няма никаква представа каква реформа трябва за съдебната система! Нищо до сега не е казала или написала! Един ред написан няма за план и цел някаква! Само кадруване и интриги на Христо в комунистически стил. За резил станаха с Гешев и другия път пак някое Кире ще ги отнесе и пак ще пишат проекти и ще гледат властта от страни.
14
4
 
8
 
! Отговори
ЖалкоНищожество преди 2 години
А туристическа разходка в семейната мандричка за сирене няма ли да им стъкми?Кирчо и Кокорчо,занимавайки се с простотиите на пъпчивия Пинокио проспаха момента да бъде окаушена и съден.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един престъпник посреща други престъпници!
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих приел и България за участник в конфликта.Това ли искат да направят нашите " политици" предатели.
11
4
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Големите "мишки" спокойно напускат родната си страна --а бедняците се сражават за да може после тези пак същите усмихнати 'мишки' да се върнат обратно във властта----каква криворазбрана цивилизация и патриотизъм -хахахахахахахах Аз ако съм на Зеленски -ще ги осъдя за дезертьорство!
10
4
 
22
 
! Отговори
Мъжете преди 2 години
Явно са дезертьори, избягали от мобилизацията. Кого приема Гешев?!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия защо не воюват срещу агресора?
8
3
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
съдбената власт в Украйна предполагам е още по прогнила и от нашата щом 8 години само бръмбари и червии имаха в главите и как да смачаката руското малцинство. Разплатата предстои
7
1
 
20
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Смешно, та чак жалко... Кoрyпционните мiшки сите заедно...
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не оцапат лъскавите костюмчета !
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавни предатели приемат държавни предатели.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нахилени. Не екскурзия ли са дошли? Рано е за слънчака.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета дава мило и драго големите началници да отърват от килията.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам защо продължават да държат това олицитворение на своя цинизъм към България, но това си е за тяхна сметка.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ новата украйна