СГС ще гледа мярката на обвиняемия за източването на "Хемус"

Борислав Колев е задържан за изпиране на над 53 млн. лв.
7 мар 2022 07:50, Анисия Иванова
14
СГС ще гледа мярката на обвиняемия за източването на "Хемус"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Софийският градски съд ще разгледа днес молба за изменение на мярката за неотклонение, постъпила от обвинения Борислав Колев за парите от магистрала "Хемус".

През декември 2021 г. СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“. Определението е постановено във връзка с протест на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“.

Още по темата

Братът на Борислав Колев - Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

Така Борислав Колев бе разпитан от двама прокурори в СГП и разследващ полицай от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). При провеждането му присъства и главният прокурор Иван Гешев по изричното настояване на обвиняемия Б. К. и разрешение на наблюдаващ прокурор.

Разпитът се е провел чрез изготвяне на видеозапис, за което обвиняемият и неговият защитник са били изрично предварително уведомени и не са възразили. Видеозаписът е бил осъществен от технически сътрудник. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Няма страшно, ще те опрайме който момче, ти само си трай.
8
0
 
0
 
! Отговори
а и преди 2 години
тия бози
7
0
 
2
 
! Отговори
след преди 2 години
като тука е холивуд знаеме 4е вси4ката помия с която ни заливат е евреиска прах во4ите
6
3
 
3
 
! Отговори
Росица преди 2 години
За пръв път чувам за заключване на нощно шкавче. А е пълнено и снимано с болка от принудително пълнещия го престъпник.Няма да му отвори касата си притежателя на чекмеджето ,я. Но Гешев не го вижда и прибира отчисления.
5
2
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
ОНЕЗИ 2.5 МИЛИАРДА ОТ КТБ ВЕЧЕ НЕ СА АКТУАЛНИ. НЕ СА АКТУАЛНИ И ДРУГИ 900 МИЛИОНА НА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ОТ ДУБАЙ. НЯКОЙ ОТ ПП ОТ ИТН, ОТ ДБ ДА НАПИШЕ НЕЩО, ТЕ НАЛИ МНОГО ЗНАЯТ ЗА ВСИЧКО? СТАРИЯ СЦЕНАРИЙ ГЕШЕВ-ХЕМУС ВЗЕ ДА ОМРЪЗВА, КАТО НЯМА РЕЗУЛТАТ.
4
4
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Асан === Пише, че има видео бе, Асанчо, ама от проведения разпит пред Дамаджаната и Гешев :))) Ама това как да го разберете вие, обикновените хомосексуалисти :))) И пачки в днешно време държат само пенсионерите, за да ги хвърлят от балконите на роми като теб. Иначе нормалните подкупи се извършват с преводи в швейцарски банки, офшорки, криптовалути и т.н. Ама откъде селяни като теб да го знаят това. Те вярват на снимки с отключени нощни шкафчета, пълни с пачки и кюлчета :)))))))))
3
3
 
2
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Във примитивната ти тиква Асане е видеото! Храна за *** като теб.
2
3
 
7
 
! Отговори
Къде и кой ???? преди 2 години
Това отново е за отвличане на вниманието !?!?А какво се разбра за онези 600 милиона от Хемус,които другарката Комитова с дантелкките,прибра и отидоха незнайно къде???
1
0
 
6
 
! Отговори
По какъв начин преди 2 години
Видеозаписът е провел разпита?