Досъдебното производство за детската болница по сигнал на Кацаров

Той е свързан с авансово плащане на 10 млн. за строежа
5
Досъдебното производство за детската болница по сигнал на Кацаров
Христо Кръстев. Снимка: БГНЕС

Досъдебното производство за длъжностно престъпление във връзка със строежа на Националната детска болница е по сигнал на бившия здравен министър Стойчо Кацаров. Това съобщи на брифинг говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Той потвърди, че става дума за сигнал на Кацаров от август 2021 г., свързан с авансово плащане на около 10 млн. лв. за строежа на болницата.

Още по темата
По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че разследват длъжностно лице от Министерството на здравеопазването, което е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения във връзка с възлагането и изпълнението на обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на болницата.

По разследването е била възложена проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция. Наблюдаващият прокурор по делото е преценил, че в резултатите от нея има данни за извършено длъжностно престъпление.

По разследването ще бъдат разпитани всеки един от здравните министри, които са имали отношение към обществената поръчка за периода от 2019 г. до 2021 г.

На брифинга от Спецпрокуратурата съобщиха още за задържана на 12 март престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Петима са задържани, повдигнати са обвинения и утре ще бъде поискано от съда да бъдат оставени за постоянно в ареста.

Първоначално жените доброволно са участвали в схемата, но след това са били принуждавани чрез държане в зависимост чрез наркотици. Установени са около десет жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: детска болница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров откога стана честен? Сигурно пак е набедил някой друг с лъжесвидетелства.
2
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз ли е бандита на снимката :)))
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров нали и него го разследваха ? Клоунска държава