МВР иска обвинения за Борисов, Горанов и Арнаудова, Прокуратурата: Няма основания!

Материалите за произнасяне били предадени своевременно
Обновена: 18 мар 2022 21:36 | 18 мар 2022 21:34, Веселина Йорданова
291
МВР иска обвинения за Борисов, Горанов и Арнаудова, Прокуратурата: Няма основания!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР съобщи, че е направено искане за повдигане на обвинение на задържаните снощи и освободени тази вечер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. От прокуратурата обаче заявиха на пресконференция, че досъдебното производство е било образувано за изнудване, а доказателства за това до момента няма.

Още по темата
"Всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай. В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани, посочват от вътрешното министерство.

В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство.

След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи, като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства, посочват още от МВР.

От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на 72 - часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са  били предадени своевременно, заключват от вътрешното министерство.

От Прокуратурата обаче заявиха на брифинга, че нямат постъпило предложение от МВР тримата да бъдат привлечени като обвиняеми. 

След 10 ч. днес в СГП беше докладван факс, с който ГДНП ни уведомиха, че са образували досъдебно производство в условията на неотложност - разпит на свидетел, както и изземвания. СГП беше уведомена и за задържане до 24 часа на три лица - Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова. По-късно постъпиха и материали по делото. До момента в СГП са докладвани разпити на шестима, сред които и премиерът Кирил Петков, съобщи прокурор Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура.

В петък са разпитани служител в търговско дружество на бизнесмена Васил Божков и управител на дружество на Божков, който е свидетелствал, че Божков не е носил пари при срещите си с управляващите. Свидетел - служител на министерството на финансите, разказал, че Божков идвал само с пура в ръце, без багаж. Разпитани са и бивш член на парламентарната комисия по бюджет и финанси, като и бивш съдружник на Божков, който свидетелства за срещи с Борисов и Горанов.

Делото не е докладвано в неговата цялост, ще се прави допълнителен анализ, каза Десислава Петрова. СГП е изискала и заповедите за задържане, които са постъпили в 20:30 часа, след като задържаните вече са били освободени.

Наблюдаващите прокурори очакват още материали и смятат, че повдигането на обвинения на този етап би било в нарушение на закона. Ако се появят нови обстоятелства, обвинения може да бъдат повдигнати, добави Петрова.

Прокуратурата счита, че действията са извършени от некомпетентни органи. Съгласно НПК разследванията на престъпления, извършени от член на МС, се извършват от следовател, а не от полицай. Според СГП не е налице хипотезата на неотложност при полицейската акция за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова, тъй като обстоятелствата по този случай са отдавна известни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
А за сельотоМВР от село "Огняново" с 22 имота и жена от селата, как става това???
34
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните събития затвърдиха моето убеждение, че от българина по-голем 6oклyк няма във цялата Вселена!
33
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберски тролчета цъкащи минусчета в името на цар Тиква.... Хо Хо хо
32
9
 
19
 
! Отговори
Буфон преди 2 години
Оставка!!! Инфлация над 15 % , БСП , Кирчо, Кокорчо и Рашков на власт, Гориво 3 лв, комунални услуги 100 % над миналогодишните сметки, Божков и колегите атакуват демокрацията!!!
31
14
 
22
 
! Отговори
В България преди 2 години
прокуратура няма!!!! И тука да не ми коментират *** за осъждане на България, май забравихте колко пъти е осъбдана България в Страсбург за последните 10 години. *** панелистанци
30
17
 
13
 
! Отговори
Dj преди 2 години
Докато не разкарат Гешев и ши бните купени прокурори, бацето ще е спокоен. Ама не съвсем, вечер ще сънува кошмари. Макар, че има опит с лежането в пандела
29
18
 
8
 
! Отговори
Слава преди 2 години
Слава Украини! Слава Бойко! Слава ГЕРБ! Борисов обратни във властта за да ни изчисти имиджа и да спрат да ни мислят за путинистка държава! Слава!
28
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическото пиянде, Рашков, се подигра с бат Бойко.
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк "Чашкин" под купола на фигуранта.
26
8
 
24
 
! Отговори
... преди 2 години
Ние сме ненародамърша. Петков направи за 10 дни толкова глупости, че аман. Ако има 1 нормален ще е на протест, докато не се изметат всички. И ГЕРБ също. Хора, тояпедал ни вкарва във война, единствен гони допломати, нарича Путин диктатор и нам си какво. България за НАТО е поле за военни действия с Русия. А това ще стане с любезната подкрепа на Канадеца. Жална ни майка
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ай ще има: If this prosecutor is not fired you are not getting euroean funds.
24
10
 
32
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Борисов като осъди Киро ще плаща България. На Киро не му пука, че скоро ще стане 5 лева лука. Киро няма пари в български банки. Няма и нито един имот. Също и Кокорчо няма имоти и пари в Б-я. Ще си бие камшика Киро и ще отпраши към Канада. Децата му са канадски граждани. Дошъл е да свидетелства на Черепа. Тоест Киро е дошъл да лъжесвидетелства в полза на Черепа. Смятайте колко е пропаднала държавата в момента! Хората нямат пари за ток, те си вършеят коня и разиграват Кьовеши. Употребиха Кьовеши.
23
24
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Докато Каскета е начело на Гешеффтурата Боко Кюлчето е...защитен,ако ще да го хванат и как...отмъква сам кюлчета от трезора на БНБ.
22
6
 
10
 
! Отговори
mdaaa преди 2 години
май това беше капана. щракна. има, няма. щом няма, ще излязат записите и всички ще видят/чуят.
21
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам Бойко Борисов и Боби Михайлов в съседни килии
20
10
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Хората на черепа и червените олигарси от прехода се погавриха с - борисов , но хората помнят кой отново ги занули
19
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такава прокуратура защо не станах престъпник , а ходя на работа като ***.от ...
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дикофф е като гръмнат.Или се прави..
17
12
 
30
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Каквото чух от прокурор Ася Петрова ( прокурора повдигнал обвинения на Наглите, и осъдени на по 15-20 г. и доживот), Кирил Петков, Бойко Рашков, Асен Василев и изпълнителите на снощните изпълнения, са за затвора.пРезидента Радев също.Очаквайте пари от ЕС на куково лято ...Това правителство се самосвали.И.Д.И.ОТ.И.Изписаха вежди на Борисов и ... за мое съжаление ще се върне на власт .ПП просто Киро и Асан Василев са палячовци ползвани от Радев.А, Рашков ... ще бъде първият осъден и вкаран
16
16
 
15
 
! Отговори
Разграждане преди 2 години
Колкото и да тровите ГерП Тролчета, истината е една сега да видим прокуратурата колко е надеждна тоест бойковата прокоратура и как всичко ще си дойде по мястото рано или късно!