Спецпрокуратурата обвини Василев, че погазва разделението на властите

Обвинението с подробна информация за действия срещу Божков
Обновена: 18 мар 2022 19:08 | 18 мар 2022 19:07, Веселина Йорданова
85
Спецпрокуратурата обвини Василев, че погазва разделението на властите
Снимка: БГНЕС

Специализирана прокуратура отговори на финансовия министър Асен Василев, като заяви, че твърденията му са неверни, грубо погазват принципа на разделение на властите и върховенството на правото и представляват политическа намеса в дейността на съдебната власт.

Още по темата
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев направи пред журналисти в Народното събрание следното изявление: „…Най-накрая се действа по сигнала на господин Божков и доклада на Агенция “Държавна финансова инспекция“ от миналото лято.

Ако си спомняте, АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов. Най-накрая това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия, за да защитят тези 555 млн. на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че имаме поне една малка стъпка в тази посока“.

Специализираната прокуратура заявява, че не отговарят на истината твърденията на Асен Василев, че посочената от него щета за бюджета е установена през лятото на 2021 г., когато е била уведомена българската прокуратура. Не е вярно и че прокуратурата не е предприела никакви действия, за да бъдат защитени интересите на данъкоплатците.

Под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура срещу В.Б. се водят 4 досъдебни производства. Повдигнати са му множество обвинения, за което Специализираната прокуратура е информирала българската общественост своевременно, заявяват още от там.

До момента Специализираната прокуратура е изпратила чрез Министерство на правосъдието до компетентните власти в Обединените арабски емирства две молби за екстрадиране на В. Б. в Република България и множество призовки за доброволното явяване на същия пред разследващите органи в Република България. До днешна дата всички те остават без отговор. Водените от СП досъдебни производства срещу В. Б. не са приключили, тъй той се укрива в ОАЕ и не се явява пред разследващите органи. Това е съществена пречка по смисъла на българския НПК за приключване на водени производства. В. Б. по никакъв начин не е съдействал за установяване на обективната истина.

За всичко това българското общество е било своевременно информирано, добавят от спецпрокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Хората на черепа и червените олигарси най накрая отмьстиха на бойко
58
4
 
23
 
! Отговори
ММ преди 2 години
Човек не знае дали да се смее или да реве . Кокорко и Жаборко ръсят едни ..отзад л...а , а Зеленият чорап ги надъхва ! Докога ! Жаборко вика , че закона е над всички , добре бе пич , като е така , ти защо излъга пред Конституцията , че уж си българин или се наведе под закона , апа сега си отворко и бълваш едни сладкиши ала Линда за по 110 лв. , ако не и повече / справка при др. Нинова за олио / Няма да ви търпим !!
57
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев - импийчмънт!
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арести за клевета и подбуда за бунтове в държавата!!!Оставка!!!
55
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тоя Василев и Петков добре ли са. Най големия престъпник Божков бил дал сигнал. Това започва да ми замирисва, че тия двамата са протежета на Божков. Демек са съучастници в престъпна организация.
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно,Божков е издирван за опита за убийство на Манол Велев,изнасилване,Укриване на данъци в огромни размери и още и още....Кире-оставка и господ не може да те спаси!!!
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами по тази логика трябва и Нинова да арестуват, защото тя внесе закона по който Божков си спести данъците. Или тя в момента е форсмажорна?
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лакея от Харвард вярва на олигарх милиардер обрал българския народ и избягал в Дубай вярвай на ЦВ. Василев изнесъл банка за милиарди и се крие в Сърбия
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най циничното в този случай, е че човек които има повдигнати над 19 обвинения от прокуратурата е дал информация за тези около 550 милиона лева,като самия Божков черепа дължи на българската хазна 600 милиона лева данъци,а и същия си държи няколко стотин милиона в руските банки. Заради този дубайски наглец са задържали тройката начело с Борисов. За Борисов другарите няма да успеят да му повдигнат обвинения и той ще бъде освободен. Единствените които имат интерес от ареста на Борисов са президента
50
8
 
3
 
! Отговори
нация от тъпа@ци преди 2 години
аха Божков плати и на европейската прокаратура ....СМЕШНя***К ТАКЪВ
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се готви Асан Крадеца и да докаже, че връзките му с Божков не са мафиотски! Също и сестра Галева
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестът бил по сигнал на Божков, ами разбира се!!!! Нали Божков плати за протестите по-миналата година и си избра правителство начело с Фигуранта Радев....цялата държава се води и управлява от Божков.
47
20
 
3
 
! Отговори
нация от тъпа@ци преди 2 години
до защитаващите Борисов - я ни кажете какво точно направи за държавата ?!?!? едно голямо нищо !
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков да дойде да свидетелства тук ама ще го арестуват и ще лежи и за това се крие като мишка в Дубай :)Без свидетелските му показания няма как да окошарят Бойко.
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквенца троленца отивайте да браните цар тиква че ще привършат трохите които ви дава! Наздраве гюбрета.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите затова искат да махнат Гешев, за да може престъпника Божков, незнам вече с колко обвинения беше да се върне от Дубай
43
3
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕ НЕ!! преди 2 години
ПРОКУРОРИТЕ, НЕ МОЖЕ ДА ДЪРЖИТЕ СМЕТКА САМО НА ДАВАЩИЯ РУШВЕТ / В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ/, НО И НА ПОЛУЧАВАЩИЯ ТАКЪВ - А ИМЕННО ББ, ВГ И СЕВДЕТО. НЕ МОЖЕ ДА ИМА 555 МЛН ЩЕТА ЗА БЮДЖЕТА И ДА НЕ ПОВДИГАТЕ ОБВИНЕНИЕ НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР, ПОД ЧИЕТО КРИЛО Е КОМИСИЯТА ПО ХАЗАРТА!!! КАК ТАКА ТОЙ Е НЕВИНЕН КАТО СЪЛЗА?!?? Утре може да има двойно по- голяма щета и пак той да е невинен за УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ!!!?
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Крадлив Асан е в комбина с Черепа. Хептен ще ни окрадат тези двамата.
41
7
 
16
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Василев е позор,оставка и затвор!
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали точно ГЕРБ подгониха Божков, че е ощетил държавата откъм данъци и той избяга в Дубай и сега са арестувани за това, Киро изобщо бил ли е тогава в България?