Гешев прие документите с предложението за освобождаването му

Декларирам, че съм получил и подписал предложението, заяви главният прокурор
24 мар 2022 14:00, Красимир Ангелов
38
Гешев прие документите с предложението за освобождаването му
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев официално прие документите по предложението за предсрочното му освобождаване.

Това стана факт, след като пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие вътрешните правила за предсрочно освобождаване на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС.

Още по темата

Гешев получи официално предложението на министър Надежда Йорданова за освобождаването му с материалите към него. "Декларирам, че съм получил и подписал предложението", каза Гешев.

С приетите днес правила ВСС разписа сроковете и рамката, по които да се провежда процедурата по предложение за предсрочно освобождаване на "тримата големи" в съдебната власт. С официалното приемане на предложението и материалите от главния прокурор започват да текат сроковете по процедурата, съобщава БТА.

Пленумът прие да проведе на 4 април следващото си заседание, на което да се произнесе по допустимостта на предложението на министър Йорданова за предсрочно освобождаване на главния прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До АнонименЦацаров е основният двигател.....
32
10
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Каскета го слушах днес,пълна невежа,долна мутра и абсолютен непрофесионалист.Е, с полицейското юридическо образование толкова може...Оставка!!!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как кой ще сложат? Оня гнусния с 12-те кензефа разбира се. Той за това драпа. Пък и черепа иска да се върне вече в България.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че Боко и Пеевски не са читави ама се чудя като махнат Гешев и сложат човек на Черепа дали ще е по-добре? Всички говорят за махане, ама кой ще сложим после не се казва.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко граждани гласуваха за партииката на Хр Иванов. Колкото един малък град .И на какво основание ще иска освобождаването на Гешев Другите три милиона избиратели не искат Защо говорят от нашето име.
28
9
 
5
 
! Отговори
ще плащаме преди 2 години
Ес ще накаже яко България ако допусне министър фашист да нарежда на съд и прокуратура.
27
2
 
6
 
! Отговори
Обикновен смърдел преди 2 години
КС реши, че министърка има право да внася предложение, но какво ще е решението, зависи изцяло от ВСС! Някои се напъват да лъжат с истината!
26
11
 
6
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Конституциония съд се произнесе недвосмислено по темата за допустимоста на министъра да изка освобождаването на гл прокурор , тези за по-велики от папата ли се имат
25
1
 
15
 
! Отговори
Теди преди 2 години
В България винаги е било бедност и глад повече отколкото в другите държави от Европейският съюз
24
4
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Това май си е от соца, алтернативната държава винаги е държала гравния прокурор.. Сега се говори толкоз за това заради Европа, а и народа станал малко по-умен за 30 години..
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете кои партии са приели закона за несменяемостта на висшите магистрати -- защо сте си заровили главите в пясъка като щрауси. Този закон е гласуван в парламента от определени партии с депутати които си имат имена. Те са действали срещу правовия ред на държавата и за създаване на недосегаеми крепости на мафията.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 21 22 Не се е похвалил с отговор, значи никой не му е писал, че го подкрепя :)
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- Иванчо, кой по-добре те защитаваше на делото ти в съда ? Баща ти или адвокатът?- Не, прокурорът!
20
3
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
И той се нада, ама май само с наденето ще остане.. Да си спомним колко писма изпрати Гешо до европейските институции за помощ, освен те да му помогнат в БГ не останаха балами...
19
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко!Гешев ще надживееш Кокорчовците!
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ghost 16 Престъплението на божков може да се извърши само в съучастие с горанов. Така че, щом божков има обвинение, горанов също трябва да има. гешев е параван на горанов и борисов. За божков никой не е против, че го е обвинил. Против сме, че не го разпитва и така си тече давностен срок, без да се започва дело. Как ще го осъдим божков по този начин? Как си го представяте?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ентите в LOTR се разбраха и взеха решение по-бързо от тея хрантутници...
16
3
 
7
 
! Отговори
Боб преди 2 години
До Гост..Казваш Гешеф е параван на Киро и Радев? Ми да го махаме тогава? Прокурорите трябва да разследват да не са паравани, без значение на кой..
15
2
 
2
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Много тпа дописка - както често се случва нищо не се разбира.
14
8
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
До Do 13 Параван на Божков ли имаш предвид. ДаКиро и Радко може да са параван. Немисля , че Гешев е! Малко си в грешка мой човек.