Задържаха мъж с недеклаирани 800 000 на "Капитан Андреево"

Парите били скрити в пакети под шофьорската седалка
Спонсорирано съдържание | Обновена: 4 май 2022 14:19 | 4 май 2022 14:16, Йоана Цонева
8
Задържаха мъж с недеклаирани 800 000 на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

На Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха турски гражданин заради недеклариран пренос на валута на стойност от поне 800 000 лева, съобщиха от прокоратурата.

Това се е случило на 3 май след пристигането на товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Великобритания за Турция през България.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина под шофьорската седалка са открити недекларирани 253 490 английски паунда, 149 800 евро, 5990 ирландски паунда. Намерената валута е с общо българска равностойност 800 481 лева.

Образувано е бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура–Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

На шофьора, който е 39-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение, за това че на ГКПП Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция не е изпълнил задължението си съгласно разпоредбите на Валутния закон за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз и стойността на престъплението е в особено големи размери.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Украйна влезе в ЕС няма да има нужда да декларират, руснаците от друга страна ако изобщо могат да идват тук ще трябва да декларират и вече няма да е толкова лесно с незаконни пари да си купуваш в БГ имоти както беше досега.
6
3
 
16
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Идващите у нас украинци трябва ли да декларират парите с които влизат?Защото доста от тях май носят суми неколкократно по-големи от допустимото.
5
0
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
А защо новината е Спонсорирана ?И от кого ?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой беден украински бежанец ще да е бил.. Да го настаним в Банско в 5 звезден хотел на държавна сметка, защо са арестували човека?!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още няма исторически прецедент някой да е успял да прекоси долината на крадливо-грабливото племе българско без да е бил окраден, ограбен и обран.
2
3
 
5
 
! Отговори
Правен колапс преди 2 години
Полицията в Бобов дол изтезава хора, който се противопоставя го дават на прокуратурата!
1
2
 
15
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Браво! С такива задържани суми отпада необходимостта от емитирането на държавен дълг всяка седмица! Браво на съвестните митничари, изпълнили с доблест и чест служебния си дълг. Още утре Министъра на финансите, барабар с министъра на МВР да им разпишат по едно ДМС в размер на 24,06 лв.