Апелативният съд не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Причината е отсъствие на защитниците на Кристиан Николов
23 юни 2022 10:50, Красимир Ангелов
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд в София не даде ход на делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Причината е отсъствие на защитниците на подсъдимия Кристиан Николов, съобщава БТА.

Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат - Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за първата инстанция.

Още по темата
Така следващата дата по делото е 13 юли.

През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати разноските по делото и разследването.

Според магистратите, Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първоначалното задържане на Николов.

Прокуратурата поиска 15 години затвор, като изтъкна възрастта му, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той, от своя страна, иска да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, след която почина Милен Цветков, стана точно на Великден 2020 г. - 19 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Педро Ескобар преди 1 година
Тоя непредумишлено ли се е надрусал и също толкова непредумишлено е убил човек, че изобщо да се дъвче думата "непредумишлено"? И за 13.7 имаме ли вече план как пак да се отлага делото или е в развитие?
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи....оня шеф-готвач без да е причинил никаква катастрофа или щети го вкараха веднага в затвора, а за този за умишлено убийство, дрогиран и пиян - нищо ???????Българско Правосъдие, сър !
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той, от своя страна, иска да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му....Каква наглост! Да причиниш смърт и да искаш да бъдеш оправдан! Ако обикновен български млад мъж беше причинил това убийство, отдавна щеше да е в затвора с доживотна присъда. Но този наглец
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абре тоя още ходи с ризи и панталони в тая пандела.. добре се грижат за него пераг го чистят го.. браво на Българскоро правосъдие и на Каскета браво ;)
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по български: ще го мотаят делото докато се позабрави и накрая ще го оправдаят или ще мине с условна. А може и Милен да изкарат виновен. Това е то български съд.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За милиони няма закони
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв ход, какво дело, като дрогираният пиян убиец е дете на велики спиртовари,другият пък крадлив обирджия,но син на лъчко мозъчето,третото-татуираното с халки висящи от къде ли не,било с баща велик ченгесак от икономическа милиция. Абе трио страшно.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй па БГ съда,ако е съд...мани,мани..виновните все с права и неосъдени,жертвите кучета ги яли.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй па БГ съда,ако е съд...мани,мани..виновните все с права и неосъдени,жертвите кучета ги яли.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде на къде няма да му се явяват адвокатите на синковеца и ще се отлага делото до безкрай. Нищоправене 2 години... моля в залата да влезе убития :-х
11
0
 
45
 
! Отговори
Майна преди 1 година
КОГАТО СИ НАДРУСАН И СЕ КАЧИШ ДА КАРАШ - ТОВА Е НАПЪЛНО УМИШЛЕНО!!!! ВСЯКО ПРОИЗШЕСТВИЕ С УСТАНОВЕНИ НАРКО ВЕЩЕСТВА В КРЪВТА - ТРЯБВА ДА СЕ СЧИТА ЗА УМИШЛЕНО!!! ИНАЧЕ ТАКИВА НЯМАТ И НЯМА ДА ИМАТ НИКАКВИ СПИРАЧКИ!!!
10
0
 
35
 
! Отговори
Абсурдистан преди 1 година
Точно умишлено се е качил да кара дрогиран наркомана и това е предумишлено убийство!Караш ли пиян и дрогиран това значи че си тръгнал да убиваш!Кривосъдие по българистснски!Кривосъдието брани мафията която му плаща!Абсурдистан!
9
0
 
17
 
! Отговори
Врътките преди 1 година
са много! 5 години водих такова дело,след окръжен съд връщане няколко пъти от конституционен на административен съд, абе ужасТ
8
1
 
27
 
! Отговори
Офф преди 1 година
Глезанчо - наркоманчо е "невинен"! А майка му - още повече!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешевата каскетура си вършат перфектно работата,заради тия *** гласувах за другите *** от ДБ че щяха да правят съдебна реформа,но явно единствения изход е аварийния към летище София..
6
0
 
36
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
Чувствам се пренебрегнат. Когато обжалвах решението за глобата ми от КАТ и обърках съдилищата - за 20 минути от Съдебната Палата минах през съда на цар Борис и когато разбрах, че Софийски Градски всъщност е на 5те Кьошета вече бях закъснял с 5 (ПЕТ) минути. Обаче съдийката е приключила делото и не насрочи нова дата! С какво този издрисък е по-специален от мен?
5
0
 
35
 
! Отговори
брех преди 1 година
Е защо пък да дава, нека се помотаят още година-две и Кристиянчо ще си е "излежал" присъдата?!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се напият и надрусат, това непредумишлено ли става? Вдигането на кошмарно висока скорост също ли се брои за непредумишлено? Колите все още не могат да го правят по своя инициатива.
3
0
 
7
 
! Отговори
ДО КЪТ ТАТИ преди 1 година
Е У ГЕПИ НЕ МЕ Е СТРАХ. ТЕ ТАМ ВСИЧКИ( 90%)СА КЪТ МЕН. НЕ ИМ ПУКА.ЯЖ ЗОБИ СЕ И ДА НЕ ТИ ПУКА ЗА ДРУГИТЕ.
2
0
 
48
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Трябва да има жестоки глоби за тези отсъстващи защитници.Съдебни врътки .