Пуснаха с "Подписка" обвиняемия за смъртта на таксиметровия шофьор

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно
20 окт 2022 14:16, Красимир Ангелов
19
Пуснаха с "Подписка" обвиняемия за смъртта на таксиметровия шофьор
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф Иззе от "задържане под стража" на "подписка".

Съдът прецени, че от събраните доказателства по делото не може да бъде направен извод за наличие на категорично обосновано предположение, че именно обвиняемият Иззе е извършил действия, които да са с в пряка връзка с настъпилата смърт на Христо Йорданов.

Още по темата
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от съда.

Dnes.bg припомня, че на 8 октомври таксиметров шофьор почина след сбиване с друг шофьор.

Тогава двете коли се засичат една срещу друга на еднопосочна улица, като водачът на таксито е бил в нарушение на правилата за движение. Починалият и обвиняемият, който се е возил във втората кола, слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата.

Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено.

Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия. Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор.

В крайна сметка биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя, 34-годишният шофьор на таксито пада на земята, а пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 1 година
До ДддКакъв беше случая, че не си спомням?Но помня, че преди време скочиха да бият човек на пешеходна пътека. Той извадил нож и ги нарязал, но цялата работа се покри, умряха ли мутрите, хванаха ли го онзи, не се разбра.
10
0
 
5
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Май ще се получи същата история като преди време, когато онова келешче каратистче скочи с бокс на двама пешеходци и после тупна на земята от сърдечен проблем. Разкарваха хората по съдилищата сума ти време.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Смърт за ц1ганите
8
0
 
5
 
! Отговори
Emel Mutlu преди 1 година
Ако е невинен би трябвало да бъде освободен Но ако е невинен разбира се !!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, малко справедливост да има, какво е винено момчето за слабото сърце.
6
1
 
19
 
! Отговори
1313 преди 1 година
Напълно справедливо и адекватно решение. Няма престъпление. Лошо стечение на обстоятелствата на бакшиша. При всички положения е имал здравословен проблем. И това ще бъде потвърдено от съдебната експертиза.
5
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е някакво връзкарче
4
2
 
24
 
! Отговори
Бъхтя бакшиши преди 1 година
Бакшишът: 1. Влиза в насрещното движение; 2. Свири и не предоставя предимство на законно движещият се в платното автомобил; 3. Слиза от таксито и налита на бой. Кажете какво да се прави с такива диваци? Само бъхтене му е маййката на такива!
3
0
 
19
 
! Отговори
Бъхтя бакшиши преди 1 година
Бакшишът: 1. Влиза в насрещното движение; 2. Свири и не предоставя предимство на законно движещият се в платното автомобил; 3. Слиза от таксито и налита на бой. Кажете какво да се прави с такива диваци?
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне една добра новина да има. Сега момчето да си хваща сакчето и към терминал 2, за добро.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, това е справедливо.