СРП поиска постоянен арест за прокурорския син

От прокуратурата потвърдиха, че Васил Михайлов е нарушил домашния си арест
2 ное 2022 16:30, Йоана Цонева
34
СРП поиска постоянен арест за прокурорския син
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска прокурорският син от Перник - Васил Михайлов, да влезе за постоянно в ареста. Това обявиха на брифинг от обвинението. От прокуратурата потвърдиха, че обвиняемият е нарушил домашния си арест и е посетил питейно заведение.

"Софийска районна прокуратура направи искане към Софийския районен съд да бъде изменена мярката на подсъдимия от "домашен арест" на "задържане под стража", съобщи наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

"Пред съда бяха представени всички доказателства. За нас прокурорите нямат значение длъжността на даден обвиняем, родствените връзки и социалният му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът. Всички български граждани са равни пред закона", допълни той.

Припомняме, че обвиненият за няколко престъпления прокурорски син от Перник Васил Михайлов два пъти е напускал дома си, след като Софийският градски съд му определи домашен арест, в рамките на който да е с гривна за проследяване. Това сочат първоначалните данни на проверката, която Министерството на правосъдието разпореди, коментира пред БТА заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

Още по темата
По-рано днес пред NOVA министърът на правосъдието Крум Зарков потвърди, че в единия от случаите Михайлов е бил извън дома си около 40 мин. Това нарушение на домашния арест, второ поред, е станало на 30 октомври вечерта. Първият случай е още в деня на решението на съда - 27 октомври.

Данните от проверката до момента сочат, че гривната на Михайлов е била извън обсега на устройството. Според правилата за действие в такива ситуации, наблюдаващите системата се обаждат на лицето, на което тя е поставена, за да се уверят къде се намира. Това е и един от елементите на проверката.

От Министерството на правосъдието припомниха, че по закон МВР е институцията, която следи лицата под домашен арест да не го нарушават.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска по морални причини оставката на бившия пернишки, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, така и ще бъде като не избирате Възраждане! България трябва да бъде преустроена каквото и да означава!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . . За нас прокурорите нямат значение длъжността на даден обвиняем, родствените връзки и социалният му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът. Всички български граждани са равни пред закона. . . . Приказките на Шехерезада от 1001 нощ се прераждат отново в България и най веселата или тъжната част в зависимост от гледната точка е израза за законите и моралЪТ и, че всички са равни най вече пред закона! Тези съсвсем през просото ни наричат де би ли, които и сме понякога, но
19
0
 
0
 
! Отговори
ехх преди 1 година
как ми се иска ей такива да си намерят майстора- да ги смажат от бой и да останат инвалиди. Ама де такъв късмет..
18
0
 
4
 
! Отговори
Отговорът дойде преди 1 година
"Прокуратурата поиска ПОСТОЯНЕН арест" и след няколко часа "Съдът ОСТАВИ под ДОМАШЕН арест..." Както се и предполагаше - малко театър за пред аудиторията и тихомълком всичко се "нареди" за л-айното. Да-тихомълком - не се чу особено по новините и статията в този сайт бързо се "измести" назад да не се вижда на основната страница-направо не знам издържа ли и един час. Свидетел, че си е бил вкъщи...вуйчо му. Направо майка му да каже "по-добър син не съм имала" и да го пуснат да си доубива. ТЕРОРИСТИ
17
0
 
6
 
! Отговори
До кога? преди 1 година
васил михайлов от Перник, джан махмуд от Русе... до кога ще търпим такива току-що станали пълнолетни изв---ерги? Полицаите могат да бият и да се правят на големи мъже на мирни и кротки хора, но когато трябва да се намесят, пазят кожицата да не би да бъдат наранени. Това полиция ли е? Как може до районното да смажат невинни от бой и после да кажат "оказа съпротива при арест", а такива лай---ненца веднъж не "оказаха съпротива"? Полицаи, та единият бит от васил от Перник е действащ ПОЛИЦАЙ!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя напомпал мускули в залата и се прави на мъж, раздава ритници и тупаници на обикновените хорица, които не могат да му отвърнат, ама като влезе при старите пандизчии - истински мафиоти, убийци и рецидивисти ще бъде Снежанка и Мис Нова година 2023 едновременно.
15
0
 
9
 
! Отговори
килия13 преди 1 година
от централния проявяват сериозен интерес към бъдещата девойка , чудят се вече как ше я наричат .
14
0
 
14
 
! Отговори
Компетентни преди 1 година
Прокуратурата са страшно компетентни...тоя изверг сам и с приятели си снима "деянията" и се хвали. Цяла България видя, че тия неща не бяха дори гавра, а направо садизъм. Дори сам си признава. И при всичко това, според мен като лаик, дори студент по право би трябвало да го вкара в затвора. Как прокуратурата успя да издейства "домашен арест" за из.род.че, което се контролира от Пернишките МВР, за които всички видяха, че заедно с прокуратурата го покриват? За да търси мъст и само да отпадне ли?
13
0
 
11
 
! Отговори
Гешев, сериозно ли? преди 1 година
Гешев, нали лично ходи до Перник да обещаваш на Кмета, че ще вземеш мерки да има справедливост по случая? Защо тогава бащата на ...това..., който беше зам. окръжен прокурор, поиска да стане редови прокурор и това беше удовлетворено? Защо още тогава не беше махнат? По-важното - този Михайлов (бащата-прокурор) беше съден за лихварство. Действа като мутра. Има дори известни журналисти пострадали от действията му. Защо въобще е на свобода, какво говорим на работа?! Защо не успяхте да осъдите сина?
12
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Може да гадаем за примера на семейната среда. Цялата фамилия с гривни за по сигурно.
11
0
 
8
 
! Отговори
Отвратително жалки! преди 1 година
МВР Е ОПГ а прокуратурата е Мафия на територията БГ
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То, туй е днешната реалност в която живеем, а сега се опитайте да си представете кво шъ е след 20 години у Резерватъ Бг?!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този татко му е някакъ престъпник който е успял да се уреди като прокурор, бил съден за лихварство, ВТФ къде е държавата?
8
0
 
1
 
! Отговори
НКВД преди 1 година
За съжаление понякога на 100 човека се ражда един, който не е за времето си. Използвайте талантите на момчето.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглост и демонстрация на недосегаемост, новите българи показват как ще се развива държавата. Как няма да прави каквото си иска , когато един поплювко като Про100 Киро нарушава Конституцията без последствия! В България всичко е възможно ! ( не само при Рачков)
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно гаджето му пеееерад е в сайта да цъка минуси
5
32
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВОБОДА ЗА МИХАЙЛОВ!
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До толкова се има за нагъл и недосегаем, че даже не спазва и домашния арест! Тиквайте го в дрънголника, докато не е отпушил на някъде
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време му е да стане госпожица
2
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това момче е израстнало по времето на Борисов.Ето какви възпитава неговата власт,ето!