ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист

ГЕРБ: Симеонова е познавала Дейвид Бодил от 2019 година
73
ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на закритото изслушване се чу, че няма данни депутатът от "Демократична България"(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за някаква престъпна дейност и да му е оказвала съдействие като част от тази престъпна дейност. Това каза пред журналисти съпредседателят на ДБ Христо Иванов, след изслушване при закрити врата на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев по казуса с англичанина Дейвид Бодил, издирван от Интерпол с червена бюлетина. То бе по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Още по темата

ДБ подкрепя усилията да се изясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа пълно съдействие на службите, увери Иванов. От закритото заседание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана. От нейните обяснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от малкото там, които говорят английски, и редовно към нея се обръщат за съдействие, обясни съпредседателят на ДБ.

Твърденията, че Бодил живеел в неин имот, не са верни, той живее в имот, собственост на неговото семейство, посочи още Иванов. По думите му по време на изслушването не е станало ясно дали Дейвид Бодил е задържан в неин имот, въпросът не е бил поставен. Моята информация е, че е задържан в кметството, но не мога да бъда източник, защото не съм присъствал, обясни Христо Иванов. Според него включването на темата в дневния ред на парламента по искане на ГЕРБ-СДС сякаш показва, че надделява желанието да се отиде на избори. Вместо да има фокус да се успокои ситуацията, да се намери възможност с третия мандат, независимо на кого ще бъде връчен, да бъде излъчено управление, което да свърши някои неща, ние се занимаваме с подобни атаки, които могат само да имат предизборна цел, изтъкна той.

Станаха ясни две неща, коментира и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден, има съпричастност към терористични организации, и, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет или когото и да е било да му оказва съдействие, посочи той. Те просто се познават с лицето от 2019 г., уточни Манев и добави, че Симеонова е помагала доброволно. Важни са изводите на службите, важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител, смята Манев. /Нелли Желева, Десислава Антова, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Смях на поразия. Ами като не знаем законите да не ги спазваме :-) имам нужда от пари, отивам до банкомата, разбивам го и си вземам и после, ама аз не знаех Какво мислите, дали ще мине?
13
4
 
11
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Да можеше това да се бе случило на депутат от ГЕРБ. Тогава тоя щеше да пищи до бога, определени медии щяха да критикуват жлъчно, главният прокурор щеше да беде обвинен в покровителство, а президента и службите в предателство. Ех да можеше, ама уви тава е от ДБ народен предтавител. И той не знаел кой спи в къщата му. Е несериозно е това.
12
0
 
1
 
! Отговори
DEA преди 1 година
Dali I za otkradenite milioni I za teh ne e znaela daghe neznae che e milionerka I ghivee rodatai SAS million items Kaito chrez documentalnaizmamaeosvoila potochno otkrala iza osuetiavaneto na policeiska proverkasreshtu ogromen podkup I za tova ne e znaela a ti znaeshli chevivpisahaanglichanite Kat teroristichna kletka e tova dagoznaesh
11
1
 
30
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ами и тя както и Ристьо нищо не знаят , както Ристьо влезна в джипа на Бобоков да си говорят уж за културното наследство в Русе!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терорист може да е бил комунистическия дядо на Ристьоо-Кллюна.
9
2
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
То това е най лошото и е показателно за вас. Не знаете какво правите! Да , ама на дали.
8
5
 
14
 
! Отговори
Терорист? преди 1 година
не бързате ли малко с киченето на имена? Колко терористични акта има? Къде? Момчето е преследвано в англия от индиско-пакистанското им правителство, за изказвания срещу тях. Англия отдавна не е свободна страна и хората бягат от там, примери много. Та терориста се скрил при баба си и дядо си - тва как ви звучи? А ние за да оправдаем слугинското си поведение, ще го накичим с измислени имена, тва е подло
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приказката за "Пинокио" трябва да влезе в програмата за матурата
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли доказателства, че е извършил терористичен акт за да му викат терорист? Тоя да ги съди.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Длъжна е да провери!
4
1
 
16
 
! Отговори
Като кметицата преди 1 година
на Красно село дето даваше кинти на дъщеря си. Тия май не са много умни ни толкова красиви, колкото ги пишат.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега едно правителство на терористите от ДБ с третия мандат! Евала , Ашколсун! Само ДПС! P.S. Ицо Хазарта е бита карта , но никога няма да има хемоpоиди!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опааа
1
3
 
23
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Как пък точно него познава?