МВР с акция в офисите на бизнесмена Велико Желев

Според първоначалната информация той е задържан за 24 часа
Обновена: 6 мар 2023 22:13 | 6 мар 2023 22:13, Йоана Цонева
122
МВР с акция в офисите на бизнесмена Велико Желев
Снимка: БГНЕС

МВР провежда акция в офисите на строителния предприемач Велико Желев в центъра на София, предаде БНР.

Според първоначалната информация той е задържан за 24 часа.

Акцията е по дело за принуда. Към момента разследващите не дават повече информация.

Желев е собственик на фирмата "Хидрострой". Той минава за близък до предишните управляващи от ГЕРБ. Негови фирми изградиха Северната скоростна тангента на София. Дружествата му спечелиха и проектите за тунел под Шипка и за магистралата Русе-Търново.

Задържането му идва на фона на засилено говорене за спестен асфалт при строителството на тангентата. От няколко дни строителният министър Иван Шишков обяснява, че там е положен по-тънък слой настилка от нужния.

Часове преди да се разбере за задържането на строителния предприемач прокуратурата съобщи, че изискала информация за строителството на тангентата, както и за магистрала "Хемус".

Разследването по "Хемус" е отделен сюжет, но в миналото бившият вътрешен министър Бойко Рашков намекваше, че Желев може да е свързан с нередностите по този проект. Рашков говореше за строител „велик и жилав“ , който е превел над 20 млн. лв. в Обединените арабски емирства още в началото на разследването по „Хемус“, когато бяха претърсени няколко строителни фирми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои явно са забравили, че вече герб не е на власт
89
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 1 година
В България отдавна е практика да се повдигат обемни обвинения и вкарват в съда единствено и само за да не може подсъдимия, който междувременно е оправдан, да не може повече да бъде съден за същото. Започнаха още от 90 те. Най вероятно и сега ще стане така. Изпират му имиджа. Той реве за несправедливите обвинения и накрая Хепи енд, а Народът дпръст даже не в устата. Наша действителност. Все пак сме територия, а не Държава.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е тъжно,ще е много смешно как нашите крадливи политици винаги са безкрайно обидени,че ги обвиняват несправедливо.И обаче,понеже,защото в България и с малко акъл ,ако си на позиция можеш да крадеш много към политиката се насочва една и съща крадлива пасмина. Последната ми надежда са Продължаваме промяната.Но както се казва надеждата е куч*ка.Убива всички и последна умира.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще продъжи ако изберем ПП и ДБ.Ще виждате подобни мишочи в ареста и затвора.Хайде сега прокуратурата да докаже ,че не е на ГЕРБ и да отнеме имуществото на този мишок.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самото име му е селско и е подозрително подобен човек да е най-богатия в България.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Богу, че вече има Европейска Прокуратура и шефа е човек натикал п по затоврите в Румъния ,кметове ,депутати, бизнисмени.... Там се опитха да я унищожат ,но ЕС я спаси и сега ЕС иска същто тя да направи в ЕС.И логично е започва от България,след това ще бъде Унгария и Румъния.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работят заедно Радев и ГЕРБ.За един и същи шеф.Незнам кой е, но е един и същи.В една групата са и ДПС,БСП,ВМРО,Възраждане и ИТН.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречените Ин Хаус процедури.И хоп все попадат при един!!!Как пак станало това?ГЕРБ сега правят консултации С пиарите си.Знам какво ще кажат.Ще кажат това е предизборно,нещо подобно ще кажат.Но самия факт ,че даваш едни от най-големите проекти на една и съща фирма е не малко ,а много много много съмнително.Жалко е че нямаме свободна прокуратура, прокуратура на ГЕРБ.До сега няма един човек в затвора от ГЕРБ и ДПС.
82
1
 
6
 
! Отговори
Бокича преди 1 година
Бокича: "Че как да не е изпълнявало проекта момчето?! Много точно си го е изпълнявало. 300 милки лотчето- от тях 100 мил. за мене, 100 мил. дарение за партийната каса, 100 мил. в чужди сметки пак между мене и него. И с ДДС-то ако може да построи тия километри става супер. Проектът преизпълнен, а на Велико ще му дам и награди "Строител на годината" и "Бизнесмен на годината". "
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо винаги в нашата държава превес взима злото,простотията,алчноста.Поне по равно да бяха честността и корупцията А,то не та не.
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, просто не трябва да се гласува. ГЕРБ окрадоха де що има да се краде във всички сектори. ПП като дойдоха на власт дори бяха симпатични, само дето първото, с което се заеха е да спасяват България като изкупят житото на занижени цени. Забележете не както е практиката през Държавен резерв, а през дружество на Министерство на земеделието. Оказа се, че нямат капацитет да го направят и се отказаха. БСП пък не може да обясни на избирателите си защо продава оръжие на Украйна. Е, за кого да гласуваш?
79
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 година
А защо се закри спец съда Къде са делата на олигарсите заминаха Кой и защо закри спец съд България се върна 80 год назад
78
1
 
3
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Уж ГЕРБ и Президента работеха заедно, президента ги подбутна на предните избори, какво се случи сега, че почнаха акциите от преврата? Да не би ГЕРБ да беше обещал че тръгваме към Русия, ама магнитски му гарантира, че се съюзява с ПП и обратно е европа? Затова ли издивява президента, губи русия? Ако се върнем с европейски правителство, дали няма да се потърси отговорност от президента за отклоненната посока към русия и то силово с огромни загуби? Какво изнудват ГЕРБ?
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато прокуратурата е монополист на обвинението и Гешев е начело, тоя няма да го пипнат.
76
1
 
16
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Да гласуваш за опг гроб е толкова жалко
75
2
 
17
 
! Отговори
Диагноза българин преди 1 година
Гербавите трябва да се оставят на място. Освинщиха всичко
74
0
 
8
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Въх, тоя добре се е захлебил. Не вярвам нещо да излезе от тази акция, просто трябва да се прави нещо за пред европрокуратурата. Седмица - две ще се дъвче по медиите и после ще се потули... Все пак някой трябва да строи пътища...
73
4
 
17
 
! Отговори
Песимиста преди 1 година
Прекалено показно е. Нищо няма да излезе. Трябва да се направи интрига между ГЕРБ и ДПС и да започнат да се избиват. Един взрив на къщата край морето в Росенец ще е добро начало. :):)
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нароната милиция пак хвърля димки. Истинска работа за разкриване на престипления не чакайте.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма нищо общо с темата за един насилник.