16 години затвор за мъж, убил фермер с удар с кол

Случаят е от Вършец през август 2021 година
11
16 години затвор за мъж, убил фермер с удар с кол
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Монтана осъди на 16 години затвор 31-годишен мъж от Вършец, който на 28 август 2021 година е убил с тояга 52-годишен мъж, фермера от региона, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Късно вечерта във фаталния ден жертвата се прибирала с кола към фермата си с животни в местността "Грамадата" край квартал „Заножене“ на Вършец, но в тъмното забелязал силует на човек във фермата на съседа си. Той спрял и отишъл да види дали не става дума не е крадец, направил забележка, но в крайна сметка се оказал познат мъж, който работел като гледач на животни в друга ферма в района.

Още по темата
Между двамата избухнал спор, в който по-младият мъж взел дървен кол и ударил с него по главата опонента си, който починал на място.

Убиецът е задържан от полицията още същата вечер, а експертиза установила, че причина за смъртта е ударът с кол по главата.

Извършителят е осъден и да плати обезщетение от 300 000 лева на близките на убития от него мъж. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд в София, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 16г.😡
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте 300-те бона, колкото убитият ще се съживи, толкова и тези пари ще получи семейството му. Дано поне убиецът си излежи цялата присъда.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за дрогираните убийци по пътищата само 3-4 години, нали? Щото убитият в катастрофа е по-малко ценен човек от убитият с кол и камикадзетата са ангелчета в сравнение с другите, така ли? Затова трябва да пазим правото/справедливостта от закона и съдиите.
5
0
 
9
 
! Отговори
екзек преди 1 година
Екзекутирайте цялата рода на убиеца, веднага!
4
1
 
5
 
! Отговори
В лошия Китай такива преди 1 година
ги пращат в Трудови лагери. Там ще удря, мноого ще удря с тежкия чук по големи камъни.Следващите кандидатбиячи ще се уплашат и няма да тръгнат да убиват!
3
2
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
А нещо за крадците от Висшите етажи на властта??? И предишните÷и сегашните?
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електората на жалкия фигурант...
1
6
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Другия път да ходи с каска да не го трепят с кол :)))