Митничари откриха 95 пакета канабис на ферибота в Оряхово

Наркотикът с общо тегло от 107 кг
7 апр 2023 22:20, Йоана Цонева
7
Митничари откриха 95 пакета канабис на ферибота в Оряхово
Снимка: БГНЕС

На 5 април на ГКПП при ферибота край Оряхово митничарите спрели влекач с хладилно полуремарке, а в него при проверката било намерено голяма количество наркотици. Това съобщиха на съвместен брифинг от Агенция "Митници" и Врачанската окръжна прокуратура.

Открити били 95 пакета с канабис, които се намирали в двойно дъно на хладилното полуремарке на влекача. Наркотикът бил иззет веднага, а после било установено, че пакетите са с общо тегло 107 кг.

Още по темата
От документите станало ясно, че камионът е тръгнал от Испания с авточасти, които са разтоварени в Унгария и от там към България е пътувал празен. Превозното средство е влязло в страната през Румъния.

Задържани са двамата шофьори от фирмата собственик на камиона. На задържаните на 48 години и на 30 години вече са повдигнати обвинения и остават в ареста за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Дядо преди 1 година
Които търси намира. Вечерта си спира чашка ракия, после с яденето чаша бира.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркотик вика, то в половината свят е легално. И тук да не ми цитират комунистическите пияници ида обясняват кое колко е вредно. Има статистики и те са доказали, че потребителите на алкохол и цигари умират в стотици пъти повече отколкото пишещите трева. Та наркоманите сте вие
3
2
 
9
 
! Отговори
Къв преди 1 година
наркотик бе, ора?! Това е билка!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези двамката са израснали по времето на мутрите. Тогава са били закърмени с най висшето възпитание. Ние които сме израснали и възпитавани в социялизма живеем по точно съществуваме в мизерия глад и студ. Учеха ни още от невръстна възраст да не краде лъжем и мамим. Но тези добродетели вървяха за онова време. Сега през капитализма важат точно обратните учения. Кради *** за да живееш като бял човек.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. На хората им се пуши. Това, че тъпите куки си мислят, че ще спрат хора да употребяват е друга тема. Време е държавата и полицията да влага ресурс и време срещу истинските престъпници. Тия закони тип "няма да пушиш, пиеш" са доказано неефективни