Менко Менков: В катастрофата с Милен Цветков има умисъл

делото трябва да бъде върнато
Обновена: 19 апр 2023 09:24 | 19 апр 2023 09:24, Стела Стоянова
36
Менко Менков: В катастрофата с Милен Цветков има умисъл
Снимка БГНЕС

Ако ВКС възприеме нашата теза, че престъплението е извършено с евентуален умисъл, то по закон делото трябва да се върне за ново разглеждане, най-малко в апелативния съд.

Това заяви пред съда адвокатът на сина на Милен Цветков - Менко Менков.

Тезата, че катастрофата е предизвикана умишлено, а не по непредпазливост, застъпват поверениците на близките на журналиста и държавното обвинение от самото начало.

Два съдебни състава обаче признаха Кристиан Николов за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Делото се гледа днес във ВКС. Журналистът загина точно на тази дата - 19 април преди три години. Адвокатите на Кристиан Николов също искат връщане на делото. ВКС няма да излезе с решение по казуса днес, а поне след месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Имало е умисъл, защото Милен Цветков и убиецът му са имали спор на предишния светофар, но после записите са покрити срещу огромна сума в евро.
29
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 28 - преди 1 година
Възможно е, но е възможно и бързак шофьор да ви отнесе, така както сте пешеходец на пешеходна пътека. Пример с мен - спират ми колите и от двете посоки, за да мина на зебра. Вече почти подминавам колите от едната посока, подтичвам, че ми е неудобно да ги карам да ме чакат и някакъв дивак профучава под носа ми направо покрай спрелите коли. Даже шофьори извикаха след него и на мен, в опит да ме спрат. Та май господ ме опази. Шантав народ има и в двете групи, внимавайте и спазвайте правилата.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвет. Не спирайте върху пешеходна пътека. Може някой бързащ пешеходец да се блъсне във вас, но ще сте виновни тъй като е на зебра. Приравнено е на каране пиян или разпространение на наркотици. Наказанието е затвор минимум 6 месеца.
27
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Като върнат делото, колко време ще се проточи, никой не знае. А е може би най-лесно от много такива, всичко се вижда на записи, има доказана употреба, какво още искат. Биха могли да го осъдят за седмица едва ли не, ама не може, защото е синчето.
26
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 1 година
Не знам какво ти е дразнещо, в случаят става въпрос точно за Милен. Умират по 2000 души, но по различни причини, включително и такива с вина за ставащото, както и невинни, разбира се. И на всички трябва да стане ясно, че убил ли си човек, още повече поради абсолютна безотговорност, щото си употребил наркотици, както в случая, или алкохол, мястото ти е в пандиза. Иначе не по 2000, а в пъти по толкова ще загиват. Но го разбират хората със загинали близки, а не дървените философи.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за това ви плащат?
24
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакъв умисъл. Стига вече глупости. Ще получи някакъв затвор, вече е лежал 3 години. Домашният арест се брои за излежани дни. С всякакви подобни приказки за умишлени действия се отлага присъдата, а той е домашен арест. Докато се стигне до такава, той ще я е излежал 100 пъти вкъщи. И стига с тоя Милен, дразнещо е. По 2000 души умират на година по пътищата ни.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз изгледах поне 20 пъти и повече кадрите от камерата в Ютюб, как колата на този Кристиян връхлита точно върху спрелия на зелено автомобил на Милен, на почти празно платно и за мен си беше абсолютно умишлено действие! Толкова добре се виждаше как той можеше да избегне колата на Милен, но се заби директно в него, секунди след като Милен спря на светофара...
22
5
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 година
Делото ще бъде връщано докато истинските убийци на Цветков бъдат открити и поръчителя също.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕНКО МЕНКОВ АДВОКАТА НА МАФИЯТА
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този претендира, че не е използвал наркотици и още малко ще каже, че няма нищо общо със смъртта на Милен. При толкова ясна картина, българският съд 3 години не може да излезе със справедлива присъда за един убиец, който се крие зад очила, шапка и маска, явно с идеята след 5 години да си живее живота и да не бъде разпознаван....майка му, междудругото, сватба вдигна неотдавна
19
1
 
3
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 1 година
Е има де, той Кристианчо умислен го нацели!
18
1
 
16
 
! Отговори
Магистрат преди 1 година
Няма умисъл. Не е възможно да караш с над 100 км/ч след наркотици. Затова ще са 99 км/ч. Наркотиците ще са пасти за зъби и чайчета. Той е бил силно притеснен защото е искал да си направи операция и да стане жендър, но гаджето не му е давала. В такива тежки моменти няма умисъл. За прокуратурата и съда всичко е ясно, човека е невинен. Както си кара с 99 км/ч. изведнъж се появила колата на Цветков. На него му е било лошо, разберете го. Която и друга кола да се изпречи ще се изпречи с умисъл.НЕВИНЕН
17
1
 
9
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
ТРИ ГОДИНИ МОТАЕНЕ ПРИ ТОЛКОВА ЯСНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,ТЕЗИ ТРИ ГОДИНИ ЩЕ МУ СЕ ПРИСПАДНАТ ОТ ПРИСЪДАТА ,ТРИ ГОДИНИ ЖИВОТ КАТО В ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛ, МИСИРКИТЕ МЪЛЧАТ, САМО В ТОЗИ САЙТ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ ИСТИНАТА,ВСИЧКИ ДРУГИ НЯМАТ РУБРИКИ ЗА МНЕНИЕ , А АКО ИМАТ ТО ТРИЯЕТ КРИТИКИТЕ СРЕЩУ СЪДИИТЕ ,ВСЕ ЕДНО ,,ЧЕ НЯМАТ РУБРИКИ ЗА МНЕНИЕ
16
1
 
11
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Ей още ли ще го "дъвчат" тоя случай смъртта на Милен Цветков бре? Ами то всичко беше ясно уж, ама в последствие почнаха да се променят и изопачават нещата, които са се случили реално! Той човека(да почива в мир) вече изгни, те още "разсъждават"върху това, че е имало умисъл в катастрофата!
15
12
 
3
 
! Отговори
Фики преди 1 година
Справедлива е присъдата. В България дават 15-20 години за предумишнело убийство, а тук определено няма умисъл. Младежа просто се е надрусал като за световно и не е знаел въобще къде е.
14
1
 
14
 
! Отговори
подкупи преди 1 година
ОТЛАГАЙТЕ ДЕЛОТО,НО ТОЙ ДА НЕ СИ Е В КЪЩИ ,ПО ВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ СИ СТОЙ НА ТОПЛО У ЛУКСОЗНИЯТ СИ ДОМ, МЯСТОТО МУ Е В АРЕСТА,КАК ЧОВЕК ДА ВЯРВА ЧЕ СЪДИИТЕ НЕ СА СЕ ОБЛАЖИЛИ,ТА ТОЙ УБИЕЦА ЖИВЕЕ В ЛУКС,НО БОРЦИТЕ СРЕЩУ ГЕШЕВ МЪЛЧАТ КАТО САДНИЦИ,
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е общество , пасивна плява
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мъдростта е парата, вярата е дебело прасе, надеждата е пълната гуша
11
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ами като де е доказало, че има умисъл защо виновните не са в затвора, а още протакате.