По 4 години затвор за мигрантите, прегазили двама полицаи в Бургас

Наказанията са редуцирани, защото делото е по бързата процедура
Обновена: 19 апр 2023 21:51 | 19 апр 2023 16:41, Стела Стоянова
63
По 4 години затвор за мигрантите, прегазили двама полицаи в Бургас
Снимка БГНЕС

Тримата сирийци, причинили автобусната катастрофа през август 2022 г. в Бургас, в която загинаха двама полицаи, бяха признати за виновни от Бургаския районен съд, предаде бТВ.

Магистратите определиха общо наказание от 4 години и 10 месеца затвор за Омар Аднан, шофирал автобуса с 47 нелегални мигранти, от които 12 непълнолетни. Наложена му е и глоба от 11 000 лева.

Четири обвинения бяха повдигнати на Омар Аднан. Освен в каналджийство, той беше предаден на съд и за това, че е шофирал автобуса с висока скорост и без книжка, застрашавайки живота на пътниците в него. Първоначално Аднан твърдеше, че е непълнолетен, но експертиза доказа, че има навършени 18 години.

Абдулах Абдулуахед е осъден на 4 години и 4 месеца затвор и 18 000 лева глоба. Той е осигурил превозното средство и е ръководил схемата за трафик на мигранти.

Третият сириец - непълнолетният Ахмад Муфид, получи 1 година и 10 месеца затвор. Той е помагач на другите двама и е играел ролята на "стюард" в автобуса с мигранти.

Наказанията са редуцирани, тъй като делото се гледа по съкратената процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
12
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Справедливо.Днес на убиец на дете му дадоха 2.6 години а на тоя ци.нго за двойно убийство му дават двойно по голяма присъда от 4.10 месеца
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава ни надеждата да получат истинско правосъдие зад решетките.
9
2
 
12
 
! Отговори
= преди 1 година
Браво бе съдийска ***. да бяхте им дали и по един медал. Видяхте ли сега защо ненавиждат Гешев - той иска 15 г. затвор за убийците, а престъпниците с тогите им дават по 4 г. Та кой беше мафията и кой не?
8
1
 
10
 
! Отговори
е затова ще преди 1 година
продължават подобни престъпления заради такива съдии като в съседните страни поне 20г и продължават да ги приемат тея пришълци които ще се размножат тук след десетилетия и големи проблеми за следващите бг поколения. Роднините на убитите полиция и колегите им да търсят възмездие с протести не само за заплати
7
0
 
17
 
! Отговори
българина преди 1 година
раят за бандитите е тук. Ако съм роднина на убитите, ще ги оправя преди да влязат на скрито покрито... Иначе следващия път като ме спре катаджия, директно му казвам, ще те лежа в паузата между две световни първенста, така че внимавай какво ми говориш....
6
0
 
24
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 1 година
Абсолютен т.а.ш.а.к.. Че ако полицаите ги бяха застреляли сигурно щяха да лежат повече от тези клети хора. Аллооооо някой има ли да му пука от тази несправедливост.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм фен на тоталитарните държави, но не мисля че причинил смъртта на двама полицаи по повод и при изпълнение на служебните им задължения трябва да бъде съден въобще. Кратка религиозна служба и кремация.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би трябвало да няма такава процедура, при такива провинения! Пародия!
3
1
 
18
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Утре и за почвам да газя полицаи! 4 години, ко толкоз?
2
1
 
30
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
По 2 годин за полицай? Ами те много евтини нашите полицаи бре!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на съдебната ни система