Съдът не уважи жалбата на главния архитект на Варна

Делото относно законосъобразността на заповедта е на 19 юни
25 апр 2023 20:54, Стела Стоянова
5
Съдът не уважи жалбата на главния архитект на Варна
Снимка БГНЕС

Административният съд във Варна остави без уважение искането на главния архитект Виктор Бузев за спиране на изпълнение на заповедта, с която кметът Иван Портних го отстрани от длъжност.

В определението си съдът сочи, че обжалването на актовете относно възникването, съдържанието и прекратяването на служебните правоотношения, както и относно налагането на дисциплинарна отговорност, не спира тяхното изпълнение.

Съдът приема, че липсват данни, от които да се направи извод за значителни вреди, претърпени от Бузев.
Делото, относно законосъобразността на заповедта, е насрочено за разглеждане на 19 юни 2023 г. от 10.20 ч.

Определението в частта, с която искането за спиране на предварителното изпълнение на заповедта е оставено без уважение, може да се обжалва пред ВАС в 7-дневен срок.

Припомняме, че първоначална причина за освобождаването на главния архитект бе тежка водопроводна авария, която наводни булевард във Варна и съседните му улици. Това стана повод кметът Иван Портних да поиска оставката на Бузев, като го обвини и в бездействие по много други проблеми, свързани с визията на града. След като Бузев не подаде оставка в уречения срок, бе освободен дисциплинарно.

В същото време общински съветници от няколко партии поискаха оставката на самия кмет заради аварията и други проблеми, довели до презастрояването на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Е този си е човек на варненската групировка, във Варна си го знаем.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Съдът е на ГЕРБ. Няма как да в уважи
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
арх Васко Симеонов от район "Одесос" Варна е директор *** от 10 години, а преди това беше главен архитект на същия район. Вече е навършил години за пенсия, но още е на работа. Като Путин си сменя само длъжностите, но все е на власт. Собственик е на ресторанта "Норд" на Алея първа и варненци знаят кой е собственик на алеята. Та питам защо ли този архитект вече 20 години стои на държавна заплата? Отговорът е ясен. Той определя строителните фирми и той подчини и гл архитект Бузев. ОКТОПОД
2
1
 
7
 
! Отговори
alex преди 1 година
ми ако ти не си от Варна и не познваш Бузаев аз го знам много добре - оня краде с ръце, крака и дори в *** си е сложил търмък
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далеч съм от мисълта, че кметът е "света вода ненапита" обаче един архитект на свободна практика си докарва твърдо над 10 000 лв на месец от проектиране на сгради, а този се съди за една мижава заплата от 1 500 лв месечно, защо ли :)