Tрафикантите с линейката oстават за постоянно в ареста

Мъжът и жената бяха заловени в с. Труд с 23-ма мигранти
26 апр 2023 13:33, Йоана Цонева
1
Tрафикантите с линейката oстават за постоянно в ареста
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа и жената, които бяха задържани за трафик на 23-ма мигранти в линейка край село Труд. Това съобщи БНТ. Съдебното заседание се проведе при закрити врата.

Съдът посочи, че по време на трафика Маргарита Маринова е била облечена с медицински дрехи, за да изглежда правдоподобно като част от лекарския екип на линейката.

Бежанците от Афганистан, сред които три непълнолетни момчета, са влезли от Турция и са били натоварени в линейката край Стара Загора след гонка с полицията по автомагистрала "Тракия". Трафикантите изоставили линейката пред полицейското управление в пловдивското село Труд.

Още по темата
При последвалата полицейска обаче акция те били заловени. Обвиняемите са криминално проявени. Мъжът е осъждан 4 пъти. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди от 1 до 5 години и глоби до 20 000 лева.

Заместник районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев заяви, че държавното обвинение е доказало обосновано предположението за участието на подсъдимите в престъпната дейност. Той добави, че е взета кръвна проба на шофьора на линейката, след като той споделил пред полицаите, че е употребил метамфетамин. Илиев добави, че е назначена химическа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъждан бил 4 пъти и е на свобода, за да извърши ново предтъпление. Кой съдия го е пуснал ? Назовете имената на тия корумпирани гадове, заради които държавата ни е на това дередже.