Съдят французин за убийство на финландка у нас, напъхал я в сак

Мъжът я удушил с кабел
4 май 2023 15:09, Стела Стоянова
15
Съдят французин за убийство на финландка у нас, напъхал я в сак
Снимка БГНЕС

Софийска градска прокуратура обвини 25-годишен французин за жестоко убийство на финландска гражданка у нас. Мъжът удушил жената с кабел от лаптоп и натъпкал тялото й в сак, след което го скрил в гардероб в жилището им. Това съобщиха от обвинението.

Мъжът и 22-годишната финландна живели на семейни начала в жилище, наето от пострадалата в София. И двамата работели от вкъщи. От 18-годишен обвиняемият ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват 2500 евро от банковата сметка.Тя се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на телефона й и така е получил достъп до банковата ѝ сметка. Планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване. На сестра си тя споделила, че липсвали и пари, които криела в апартамента. Споделила също, че е разговаряла с мъжа и е сигурна, че не той е взел парите.
На 7 май 2022 г. възникнало спречкване между пострадалата и обвиняемия. Той нанесъл удари по главата и тялото на жената, тя получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

На следващия ден отново възникнало спречкване между тях. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато съпротивата намаляла, мъжът взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на пострадалата. Прокуратурата твърди, че жената е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, тоест убийството е извършено по особено мъчителен начин.

Мъжът вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

На 8 май 2022 г. жената имала среща с приятелки. Французинът писал на една от тях, че пострадалата не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите той повторил същата версия.

При оглед в апартамента освен тялото на убитата били открити и наркотици – коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

От 11 май 2022 г. обвиняемият е с мярка за постоянен арест

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: французинубийствосъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛО ГОЛЯМ ГЛАД БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ МОИТЕ ПАРИ СА НАСЛЕДСТВО И ОТ ЧУЖБИНА ОТ ЧУЖДЕНЦИ ТУК В БЪЛГАРИЯ Е САМО ОСКЪДИЦА ПОЧТИ НЯМА ПАРИ И Е МНОГО ЗЛЕ
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всекакви *** идват на територията от ес
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стелка в скоро време съвсем успешно ще бъде заменена от ИИ. Няма лошо да помисли за преквалификация, нещо извън офис средата.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не искал да и плаща за самолетен билет писал я за ръчен багаж
6
2
 
5
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 1 година
*** от Франция да бъде влачена с каруци докато не се изминат минимум километричното разстояние от България до Финландия.Ако е жив след това разбира се да увисне на ешафода.
5
1
 
20
 
! Отговори
стелке моме преди 1 година
пострадалата в София: тя не пострадала, а мъртва. Пострадалия има рани, но е жив. Не си учила бг в училище достатъчно, но пък си журналлккаа
4
2
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
французин от сенегал и финландия каква симфония в черно и накрая кацналив българия та ние да оберем парсата
3
3
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Не Той пак може да се отърве и да избяга. Нашите са шепа стотинки се продават.
2
1
 
8
 
! Отговори
Не преди 1 година
пожелавам ничия смърт, но добре че е финландка. Ако беше убил българка, досега щеше да е с променена мярка за неотклонение и да е избягал.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типична фалшива новина!