Зарков със сигнал до прокуратурата за фалшиви документи

Кандидтите за гражданство посочили едно и също лице за контакти
5 май 2023 21:45, Стела Стоянова
17
Зарков със сигнал до прокуратурата за фалшиви документи
Снимка БГНЕС

Служебният правосъден министър Крум Зарков изпрати на прокуратурата сигнал за евентуална фалшификация на документи при представянето на молба за получаване на българско гражданство, съобщиха от ведомството.

"При изпълнение на възложените със Закона за българското гражданство функции Съветът по гражданството при Министерството на правосъдието е установил случаи, в които в производствата по българското гражданство са използвани манипулирани/подправени официални документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а именно български произход", се казва в писмото до държавното обвинение.

Експертни справки, изготвени в Националния институт по криминалистика при МВР, са установили, че в конкретни преписки на кандидати за българско гражданство по натурализация са представени подправени документи, в които има вписана българска народност (националност) на възходящ роднина.

Кандидатите са подали лично молбата за натурализация, заедно с необходимите документи.

"С оглед обстоятелството, че са посочили едно и също лице за контакти в Република България, считаме че е възможно то да е съпричастно към снабдяването им с използваните подправени официални документи, които са използвани с цел придобиване на българско гражданство при изключително облекчените условия на чл.15, ал. 1, т. 1 от Закона за българското гражданство, предвидени за лицата от български произход", се мотивира Крум Зарков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Баба мара преди 11 месеца
спрете наи после с това гражданство не ни трябват никакви българи повече те башбългарите измряха това са 5 поколение на което му трябва документ за европаи някъде да гласува за етн партия
9
8
 
10
 
! Отговори
ЖалкиХора преди 11 месеца
От свлече личи,че младежът не е у ред.А и отдавна е доказал,че скаран и с правото.Ако не беше дядо му и нахалната му майчица,от него щеше да стане достоен хигиенист в тоалетния възел на Ц гара,а защо не и на летище София , и достойно щеше да си изкарва прехраната.Нищо лично.
8
16
 
13
 
! Отговори
Круме, преди 11 месеца
Възпитавал те е дядо ти, генерал от ДС, който е пиел водка от две чаши. А ако обичаш, не давай акъл на българската прокуратура как да си върши работата.
7
3
 
4
 
! Отговори
Наистина ли има преди 11 месеца
Такива балъци които искат българско гражданство
6
2
 
4
 
! Отговори
Правозащитник преди 11 месеца
Правосъдният министър е действал в ситуация на неизбежна самоотбрана - котето е нахлуло в дома му и е стреснало семейството. И бате Зарков, като глава на семейството е повел люта битка с нашественика и твърди, че юнашки е понесъл травми - котето го било одраскало!
5
1
 
11
 
! Отговори
от северозападО преди 11 месеца
Тоа има ли баща, или *** му са а клонирала?!
4
1
 
10
 
! Отговори
Непременно! преди 11 месеца
Зарков! Непременно да провериш дали Мая Нешкова не е фалшифицирала медицинското от ветеринарната служба, с което удостоверява, че котката й куца, защото ти си я наритал? Как така ще ковлади министъра на правосъдеито? Той да ритне котка? Абсурд!
3
2
 
13
 
! Отговори
Хохо преди 11 месеца
Про100то Кире изгоре с фалшивата си декларация.
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В основата стои лицето...Иван Стоименов Гешеф...Всички знаеме от кои и за какво е поставен.Дестабилизация и проникване в службите.България е в ръцете на рецидивисти, ограбили България.Сараите които ни се навират в очите са красноречив пример за безхаберие.
1
4
 
9
 
! Отговори
питам преди 11 месеца
Шкембе воевода ли е , или някой негов 1 братовчед !!