Откриха още фалшиви документи на кандидати за гражданство

Подаден е сигнал до прокуратурата
10 май 2023 19:41, Стела Стоянова
11
Откриха още фалшиви документи на кандидати за гражданство
Снимка БГНЕС

Министърът на правосъдието Крум Зарков изпрати до прокуратурата втори сигнал на фалшиви документи на кандидати за българско гражданство. Първият бе преди пет дни.

Съветът за гражданство към министерството е установил нови случаи на подадени неистински или подправени официални документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а именно български произход на кандидати за гражданство. Това съобщиха от ведомството.

Една част от преписките, по които има представени неистински документи във връзка с вписана българска народност на възходящ роднина, са установени чрез извършена проверка от Министерството на външните работи.

По отношение на друга група кандидати за българско гражданство по натурализация експертни справки, изготвени в Националния институт по криминалистика при МВР, са установили неистински или подправени документи.

Кандидатите са подали лично молбата за натурализация, заедно с други документи.

Подправените официални документи са използвани с цел придобиване на българско гражданство при изключително облекчените условия на Закона за българското гражданство, предвидени за лицата от български произход.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проверете мара гаргам ел!! Има информация че е с двойно гражданство (българско и френско), а френски сввв ирчоци със сигурност прави.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зарков ,а на измисленото маке ,за месеци ми дадохте гражданство ....Не се ли срамувате ...
3
1
 
8
 
! Отговори
Абе Зарков преди 11 месеца
Ти дай първо гражданство на детето ми, което има право да го има и България му го отказа. Значи ли, че деца от смесен брак нямат право на бг. гражданство?????
2
0
 
11
 
! Отговори
Цирк преди 11 месеца
От години всички който минават на паркинга пред народният театър,виждат еднакви микробуси как карат македонци,албанци,косовари и как ги поемат лица който им раздават документи и после на групи водят към министерството.Само власта нищо не вижда?!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
щом жангър (турчин) може да претендира че е българин и канадски мошеник може с фалшива декларация да стане премиер, и това може