Янаки Стоилов: Прокурорите излизат от контрола на менторите си

Не беше предвидено, че Иван Гешев ще излезе от сценария, смята експертът
23 май 2023 14:09, Стела Стоянова
16
Янаки Стоилов: Прокурорите излизат от контрола на менторите си
Снимка БГНЕС

"Това, което не беше предвидено, е че главният прокурор излезе от сценария. Прокурорите излизат от контрола на своите ментори и стават неудобни". Това заяви конституционният съдия проф. Янаки Стоилов пред БНТ.

"Правилно се говори за политическо влияние върху съдебната власт. Въпросът е, че политиците се ползват от нейните услуги", коментира той.

"Тези флашки и информационни пиратки също накърняват престижа на съдебната фласт. Конституцията съдържа в себе си изискването да не се разгласява информация по този начин."

Още по темата
Според него част от въпросите именно за намеса на съдебната власт не се разглеждат от парламента, защото е неудобно.

"Там трябва да се развие процесът. Важно е и дали ще се стигне до установяване на поръчителите и извършителите на взрива срещу Гешев."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Ц преди 11 месеца
Във ВСС НЕ ТРЯБВА СА ИМА ПОЛИХИЧЕСКИ КВОТИ ОТ НС И ПАРТИИТЕ СЪОТВЕТНО!!! ЗАЩО ПОЗВОЛИХТЕ ДО СЕГА ПОЛИТИКАТА ДА СЕ МЕСИ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ЧРЕЗ КВОТИТЕ В ВСС!!! ОЧЕВИДНО НЕ СТЕ ИСКАЛИ НЕДАВИСИМ ВСС!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
89 преди 11 месеца
Хебаво. А съдиите - кога??????
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
като махнете политическите квоти за съдии и прокурори от НС, като има разслеване на съдии и прокурори тогава ще има справедливост сега Ицкото от ДБ да го правят прокурор
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много ги е шубе от разговори
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ква си ти фурнаджийска лопата гледаш некъде да седнеш
8
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 11 месеца
Трябва обикновените прокурори които са всеки ден в съда да напишат законите, тогава няма да може да се измъкват престъпниците, а народното събрание да го приеме без забележки и промени. Тези които са във ВСС, ВКС тези и хабер си нямат от истинската им работа и задължения на прокурорите, командват съдиите за да имат хората по-малки присъди и кервана си върви, а промяната наистина е в закона, но не от депутатите трябва да дойде предложението. ВКС и ВЦЦ са поставени хора на политиците, корумпирани!
7
0
 
4
 
! Отговори
другото ляво! преди 11 месеца
Ама той излязъл ли е от сценария? Ти откъде знаеш? Чел ли си сценария?
6
0
 
14
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Абр Стоилов ти да не би да не си избран с политически протекции? Май забравяш че заради повдигане на въпроса за контрол и разследване на главният прокурор и шефовете на ВКС и ВАС президента те наьначи в КС от неговата квота! И още нещо реформата не е само за прокуратурата , тя е и за съдиите коитомпредсрочно пускат на свобода убийци или освобождават такива от дела!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
БКП=БСП създаде мафията от спортистите и белите якички я управляват. Така са се омешали като свински черва, че няма оправия
4
1
 
12
 
! Отговори
Хайде де преди 11 месеца
След като този на снимката знае за някакви сценаристи- ами да ги назове! Констутиционен съдия е все пак!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Излязъл главният прокурор от сценария, пък Божков излязал от списъка с издирвани от Интерпол... Та за кой сценарий ставаше въпрос?
2
0
 
9
 
! Отговори
Добро Утро! преди 11 месеца
Добър ДЕн!ама ние това го знаеме ! Знаете ли колко граждани има осъдени поради това че са подали сигнали за изнудване корупция от местни дерибеи общинари ? И знаете ли че Прокуратурата си затваря очите -после Съдът пак политически- ги осъжда на по 10-15000 лв - и тези граждани са смачкани и унизени! След като всички знаем че повечето такъв тип дела са политическа поръчка -защо сега не се преразгледат? Докога властващата партия ще нарежда на Прокуратура и Съд как да мачкат хората?
1
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Този като министър на правосъдието се скъса да се меси в прокуратурата, която е независим орган. Сега се жали, ама от какво се жали?