Пловдивчанка съди общината заради липсваща плочка на тротоар

Жената паднала и счупила ръката си
23 май 2023 09:38, Стела Стоянова
11
Пловдивчанка съди общината заради липсваща плочка на тротоар
Снимка БГНЕС

Пловдивчанка поиска обезщетение от 50 000 лв. за падане на тротоар на бул. "Васил Априлов" в града, при което счупила лявата си ръка. Тя заведе дело срещу общината.

Жената твърди, че причина за инцидента е липсваща плочка. Първата инстанция - Окръжният съд в Пловдив, постановява, че администрацията трябва да й плати 25 000 лв., апелативните магистрати обаче отменят решението и отхвърлят иска.

Потърпевшата твърди, че е паднала на 8 юни 2022 г. до №94 на булеварда, в близост до дома й. Приятелка я откарала в болница с такси и после се наложили 2 операции. Не е успяла обаче да осигури изслушването на въпросната близка като свидетел, нито има очевидци, не са изискани и записи от камерите в съседство. Отделно по делото има документи, че жената живее на съвсем друг адрес, т. е. не може да се твърди, че става дума за инцидент до апартамента й. Така втората инстанция намира претенциите за неоснователни и се произнася в полза на общината.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
това знае преди 11 месеца
българина,само да съди,целият свят му е длъжен,само парава има,а думата задължения не е чувал,не е платила и стотинка данъци,ама претенциите до небесата,наглост,безбожна наглост,кажи му българин и не го обиждай повече,най-гнусната па пла ч на тая планета
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другият път, когато госпожата тръгне да съди общината за падане на тротоара поради липсваща плочка и в следствие на това счупване на крайник, следва предварително да осигури: 1. Поне две сертифицирани 4К камери, снели инцидента под прав ъгъл. 2. Трима случайни свидетели, пълнолетни, неосъждани. 3. Кръвен тест за алкохол и наркотици. 4. Медицинско освидетелстване за травмата с тройна експертиза. 5. Квитанция за платени местни данъци и такси. 6. Нотариален акт за собственост. 7.GPS локация и др.
7
1
 
8
 
! Отговори
та така преди 11 месеца
явно не знае че като ходи трябва да си гледа в краката а не в телефона .
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С какво ще докаже, че е паднала заради липсващата плочка и че въобще е паднала там? Може да е паднала в къщи или на вилата си и да иска обезщетение 50 000 лева.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Канада или Америка тя би печелила. Там и до съда не би се стигнало, щяха да уредят въпроса тихо мирно.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То да съдиш държавата ама да са наказани тези от държавата които отговарят да речем конкретно този тротоар. Не може държавата да ти праска всякакви глоби а като тръгнеш по пътя или тротоара да пропадаш в кратери значи трябва да може и да се глобява държавата но отговорните чиновници да бъдат наказвани ........ не само да си вземат държавните заплатки...
3
2
 
1
 
! Отговори
Бива, аз преди преди 11 месеца
години се хлъзнах на обществено място и си счупих китка. Ако бях знаел за офертата, щях да се възползвам.
2
2
 
4
 
! Отговори
dr.Haus преди 11 месеца
Ще осъди, ама друг път!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не казвам, че жента не е трябвало да не си гледа в краката. Но не казвам, че е ок, в 21-ви век, в страна, кото не е взимла директно участие във военен конфликт, откакто фашагите ни зврътяха с нацитите и ни докараха комниситите,