Съдът прекрати делото за изтеклите данни от НАП

То е върнато на прокуратурата
7 юни 2023 17:52, Стела Стоянова
3
Съдът прекрати делото за изтеклите данни от НАП
Снимка БГНЕС

Апелативен съд – София потвърди определението на Софийски градски съд и прекрати делото за изтичането на лични данни от НАП. То е върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени нарушения и процесуални правила, нарушаващи правото на защита на двамата подсъдими, съобщиха от съда.

Определението на съда е от 5 юни и е окончателно. Подсъдими по делото за хакерската атака срещу НАП са Кристиян Бойков и собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Те са обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението. МВР се обърна за помощ към Европол, а по-късно Тодоров бе освободен срещу гаранция от 100 000 лева.

Още по темата
Разследването първоначално се водеше от специализираната прокуратура, то продължи четири години, преди да бъде внесен обвинителният акт.

След закриването на спецструктурите делото трябва да се гледа в Софийския градски съд.

В хода на проверката е появиха редица версии, като например че шефът на Бойков му е наредил да хакне НАП, за да може после агенцията да им стане клиент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НАПхакерска атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всяко второ дело се прекратява или връща заради допуснати пропуски или нарушения при разследването. Аз да попитам, ако вие работещи хора, през ден работите нещо, което не е читаво или лошо свършено или не довършено, ще ви плащат ли 8000 лв заплата и да сте недосегаем?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
смятай, какви некадърници, работят в тази прокуратура!
1
0
 
10
 
! Отговори
евала на ........ преди 10 месеца
И тези ги изпраха ..... !?