Заловиха 13-годишен да шофира пиян в Добрич

Момчето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност
Обновена: 9 юни 2023 09:00 | 9 юни 2023 08:57, Йоана Цонева
28
Заловиха 13-годишен да шофира пиян в Добрич
Снимка: БГНЕС

Полицията в Добрич залови 13-годишен да кара кола в Добрич. Малолетното момче не само, че е седнало зад волана, но при проверката за алкохол, дрегерът е отчел 1,13 промила алкохол в кръвта, съобщши bTV.

„В хода на проверката детето заявява, че е изпило една бира вкъщи, след което, пристигайки в Добрич с баща си, си е купило още една, която е изпило. Бащата е оставил детето в колата с ключовете и е отишъл на казино“, каза говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев.

Сигналът е подаден около 00:30 ч. вчера и е за лице, което дрифтира на паркинг в центъра на Добрич. За щастие, там не е имало много автомобили. През това време той е бил в игрална зала в близост. Първоначалните данни сочат, че бащата също няма шофьорска книжка.

Тъй като момчето е малолетно, то не подлежи на наказателна отговорност. На бащата е съставен  акт за административно нарушение за това, че е дал нa сина си да шофира колата.

След като приключи проверката, прокурорът ще реши дали материалите да бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни. Социалните служби също се самосезираха и предстоят проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А да видя сега какво ще му вземете на тоя фен :))))
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кармен Златарева дава добро предложение. От него може да има ефект.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 7 Доживотна забрана за книжка предлагаш ти, но на него книжка не му трябва. Той се прави на шофьор и без книжка.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак ли културни особености? Ако е така, значи според техните обичаи е вече мъж за женене и трябва да носи отговорност като пълнолетен.
22
0
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
То на 13 вече чхавейто е мъж и е затворило пещта на Айшето с поколение!Пък и за тях както знаем законите не важат защото така е партийната директива за отглеждане на избиратели!
21
1
 
5
 
! Отговори
Да работи хлапето преди 10 месеца
По комунистическо време родителите ми работеха за 50 стотинки на ден.Ние,децата ,още 12 годишни работехме лятото в консервната фабрика за да си купим учебници.Стига сте ги следили кацата,дори и престъпниците,
20
0
 
4
 
! Отговори
3, преди 10 месеца
не си прав! Мигачите са кът навсякъде, не само в TX и CO. В цялата страна масово не се използват мигачи. Постоянно им светкам на забраванковците, щото явно си мислят, че са сами на пътя.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В детството ми имаше две такива гаменчета. И двамата направиха брутални самокатастрофи и лежаха месеци в болница. Не ги знам сега живи ли са изобщо. Надявам се да са си взели поука от тогава. И двамата имаха сходен тип родители - единия беше директор на предприятие, а другия политик на висока позиция. И двете гаменчета бяха тотално презадоволени и самонадеяни. Всичко е от възпитанието.
18
0
 
11
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 10 месеца
Наказателната отговорност трябва да започва от седем годишна възраст !
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боят е предназначен за малолетни!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рома лееее
15
0
 
13
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 10 месеца
Решително съм против смъртната присъда (при тази нужда от работна ръка) 13годишния "палавник" 3год. в селското стопанство на принудителен труд след което да го пратят в Селскостопански техникум....
14
3
 
6
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 10 месеца
Одма да го напраат кмет на Добрич
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наздраве момко!
12
2
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Има едно хубаво нещо, което им харесвам на "КРАВАРИСТАНЦИТЕ". Това е реакцията към престъпници. Бил си дете и имаш право да не носиш отговорност. Добре, хайде в изправителния дом до пълнолетие, след това съд и максимално възможната присъда. Проблемът е решен. Вече дете ли си, не, значи отговаряш зя прегрешенията през детството. Това вземете за пример от любилата ви страна. Задължително върнете и смъртната присъда.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв акт за административно наказание на КОМАРДЖИЯ!!! Кой ги кове тези закони!!! В ареста майката, бащата, бабите и дядовците!!!! Автомобила конфискуван! Ама веднага. А този убавец на наши разноски ЗАТВОРЕН в училище за такива със специално отношение. Учене и местене на камъни. Без почивка!!!! Що не му назначите психолог, че е стресиран? Майкооооо!
10
1
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
понеже е малолетен и не подлежи на наказателна отговорност .Наказанието му да бъде да дава дежурства в затвора като резервна булка.
9
0
 
20
 
! Отговори
бг преди 10 месеца
не е само да караш като примерен шофьор но да се молиш да не излезе срещу теб някой пиян ромиганин без книжка и да те претрепе.Карането без книжка трябва да се квалифицира като опит за убийство
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте данни за родителите му! От тях е попило момчето и от средата, която родителите са му осигурили.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доживотна забрана за книжка