Кирил Петков се отказа от имунитета си

"Не разчитам на нелегитимното назначение на Сарафов да реши дали да оттегли искането"
16 юни 2023 19:18, Стела Стоянова
43
Кирил Петков се отказа от имунитета си
Снимка БГНЕС

Заявката на г-н Сарафов за ревизия на внесените искания за снемане на депутатския имунитет не е начинът, по който трябва да се води обективно и прозрачно обследване на фактите по всяко от исканията. Ако оттегли исканията, Сарафов ще възпрепятства публичността, осигурена от временната комисия по имунитетите, и дела отново могат да се озоват “на трупчета”, заявява Кирил Петков в профила си във фейсбук.

Днес реших да дам имунитета си, защото не искам да разчитам на нелегитимното назначение на г-н Сарафов да решава дали да оттегли искането за моя имунитет или не, съобщава БГНЕС.

Замяната на Гешев със Сарафов е имитация. Това не е съдебна реформа, допълва той.

"Едновременно с това се запознах с документите, внесени в парламента, както се надявам да са направили и всички други народни представители, и се натъкнах на следните факти, точно заради които искахме да направим временната комисия за имунитетите", посочи Петков.

Още по темата

"Ето най-важните акценти:

16.12.2021 г. Софийска районна прокуратура излиза с постановление, с което отказва да образува досъдебно производство, тъй като няма извършено престъпление.

- По изрично указание на Върховната касационна прокуратура констатацията на Софийска районна прокуратура е проверена и от Софийска градска прокуратура и от Софийска апелативна прокуратура. И двете прокуратури потвърждават, че няма извършено престъпление, съответно на 14.02.2023 г. и 9.05.2023 г.

- Изведнъж обаче на 30.05.2023 г. Върховна касационна прокуратура при главен прокурор Гешев изисква и получава преписката в рамките на часове. По указания на Върховната касационна прокуратура постановленията на Софийска районна прокуратура, Софийска градска прокуратура и Софийска апелативна прокуратура са отменени. Образувано е досъдебно производство още на следващия ден - 31.05.2023 г. Без допълнителни данни, без нови доказателства или каквото и да било други нови обстоятелства. Единственият аргумент е “ново” тълкуване на закона, който явно според тях не е бил тълкуван правилно от предишните три прокуратури в последните 2 години. И всичко това те успяват да направят от 30 май до 31 май 2023 г. - каква бързина и в какъв важен момент за г-н Гешев.

Призовавам прокуратурата да направи всички документи по тази преписка публично достояние, за да стане ясно на целия български народ, а не само на народните представители, как прокуратурата продължава да бъде инструмент за политически натиск. Но пак заявявам, че пътят не е да сменим Гeшев със Сарафов, а трябва истинска съдебна реформа, след която институциите, а не удобни назначения гарантират справедливост и честен съдебен процес.

Ние няма да спрем, докато истинската промяна, а не имитацията, бъде постигната", заяви Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Класика преди 11 месеца
Щото изпра Доган, Бойко и Пеевски този *** и лично Доган е звъннал на Сарафов да не закача лудите Кирчо и Кокорчо които легитимираха българската мафия пред света,защото да сектанти+ обратеняци,но никому неизвестни луди завършили само курсове в Харвард,а иначе перфектни безмозъчни еничари,а сега се разбра че Христо Иванов е скрита клетка на Доган! Демек лудо- еничари,човек на Доган,*Виктор - чистач на Урсула тоест Мария Габриел и някаква шумка Денков ни нападнаха и превзеха!
34
0
 
1
 
! Отговори
Адв. Ивайло Юруков преди 1 година
В най-лошият случай - освобождаване от наказателна отговорбост и 300 лв. глоба за Кирил Петков. Не е предприел кой знае какъв риск
33
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До Анонимен 26 Е , чак доживотни присъди...Много е . По два шамара и да не пристъпват към политиката до живот. Жан Виденов сам си наложи такава присъда . Жив ли е ?
32
0
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
След като вече Гешев го няма , нищо не пречи на Петков да се откаже от имунитета си.Няма страшно. Наш човек.
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Зевзекда си руски роб,да изпратиш децата си пр.с.титутки,да си *** за да угодиш на руските ти началници...те прави Роб...отрекъл се от Бог дал ти живота като Свободно,отреклите се от Бог няма да ви позволим да ни манипулирате как да живеем!!!има Бог!Бог да пази САЩ и Свободният!БГЕКЗИТ!!бУндестага и еС да продължи да се държи с Народа ни като с втора категория!БГЕКЗИТ докато бУндестага не се извини на Народа на България!България е Суверенна Държава!!!БГЕКЗИТ Братя не сме немски роби!!!
30
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
гласувах за ПП,и за герб първите гласувах,тиквата ни излъга ще бутна барбекюто на доган,а му подари ТЕЦ Варна,тъпата истина е,че сите бачкат за кгб...за путин!Сащ са най големият губещ!филиали на кгб,работещи с опг,финансирани от ЕС,превзет от путин...нима вебер не пази борисов???щази пази дс...агенти кгб...сър!Избори...по руски разбира се но ще озлобят и накарат хората да са активни и безкомпромисни,ще е революция...може да има и обесени,БГЕКЗИТ,нов формат Световни Съединени Щати
29
1
 
3
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Про100 Кирчо все още не разбира че да уволниш някого не е реформа
28
0
 
4
 
! Отговори
Ееех преди 1 година
Ама той Сарафа не го ли оттегли вече искането за имунитетите???
27
0
 
1
 
! Отговори
ОЧАКВАМЕ преди 1 година
И БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. АМА - НАДАЛИ. ХЕ ХЕХЕ! ЕМА ИСКА ДА ЯДЕ.
26
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Колкото влезе златният пръст на бойко марешки в затвора след - 2 присьди за рекет, толкова ще влезне и кирчоВяерайте си, че ще го приберът
25
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Човека на шиши - пеевски няма да позволи да го вкарат в затвораКой ще е патерица на герб, дпс после - слави отказа
24
1
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Той ще е първият влязьл на топло явно освен ако не са се договорили с сарафа преди това
23
2
 
10
 
! Отговори
Кирчу Парапета : преди 1 година
"Сарафа е одобрен и съгласуван с посолството!"
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега в затвора!
21
0
 
10
 
! Отговори
Всички за плющене преди 1 година
Едната ръка мие другата, а двете баце
20
0
 
16
 
! Отговори
Чиста случайност преди 1 година
Че се отказа деня след като разкараха Гешев, нали Кире? Ти да видиш...! Бокича няма да е толкова смел, като теб, че там ситуацията е знае ли се - не се ли знае :)
19
2
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Е, след като сте се разбрали да оттегли искането, много лесно е да се правиш на герой
18
1
 
22
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 година
Много е удобен момента разбира се!-:) И едва когато Го няма вече Този Който му го искаше? Лицемер и Американофил! Жалка работа казвам ви! И МутроКомуниста ли ще го подаде? Едва ли!-:)) Политически Превратаджии! Няма да ви простим!!!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох на Боко милия, ела сега на батковия.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз!