Депутатските имунитети не са в дневния ни ред

Ще бъде преразгледан списъкът на охраянваните хора
22 юни 2023 12:14, Стела Стоянова
27
Депутатските имунитети не са в дневния ни ред
Снимка БГНЕС

В момента в прокуратурата не стои на дневен ред оттеглянето на поисканите от Иван Гешев депутатски имунитети.

Toва заяви заместник-главният прокурор Мария Павлова пред bTV.

"Всички, на които са поискани имунитетите, ще бъдат третирани по един и същи начин. В днешния ден ще излезе заповед, с която ще се сформира работна група в прокуратурата и тя уточнява критериите, по които ще се проверяват определени категории дела. Част от делата, по които се искат имунитети, ще попаднат в обхвата на проверката", увери Павлова.

В следващите няколко дни с бързи мерки изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и неговите заместници ще се опитат да успокоят съдебната система, да се нормализира работата и да се дадат ясни сигнали към обществото, че прокуратурата няма да работи по познатия досега начин, коментира тя.

Павлова каза, че ще бъде разгледан списъкът на хората, които се охраняват с прокурорски постановления, за да се прецени дали такава мярка е наложителна. Неотдавна бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че 160 полицаи се използват за охрана на лица, посочени от прокуратурата, което е твърде много.

Запитана за снимките на Борислав Сарафов с Петьо Петров - Петьо Еврото, Павлова отказа да ги коментира и призова медиите да се обърнат към лицата от снимките.

Още по темата

Тя каза, че вярва достатъчно на Сарафов, щом е приела да бъде зам.-главен прокурор в неговия екип.

Мария Павлова допълни, че всякакви реформи в съдебната система са изцяло в ръцете и прерогативите на депутатите в Народното събрание. Тя уточни, че в Закона за съдебната власт са разписани правилата за откриването на процедурата за нов главен прокурор и ВСС има 7-дневен срок да я открие.

Павлова коментира и призива на президента Румен Радев за по-сериозен граждански контрол на прокуратурата. "Аз не го приемам като липса на доверие. Истината е, че в прокуратурата са се създали много вътрешни правила и за обществото не е наясно по какви критерии и правила работи прокуратурата", допълни новият зам. главен прокурор.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние като работим си правим застраховки за грешки плащайки си от джоба какео значи имунитет Недосигаем т.е може да си прави каквото и когато си иска
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не бързайте. Това не е процедура за отстраняване на главен прокурор та да се бърза.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига стез имунитети на еластимащите напротив точно те трябва да са без имунитети за да не могат да вършат неща и после да се крият зад имунитет
20
2
 
4
 
! Отговори
НищоЛично преди 10 месеца
Госпожа Павлова е умна и разумна жена,но не мога да и се начудя защо се е повела по акъла на Сарафов, залагайки кариерата си на куц кон, защото срещу Сарафов има достатъчно основания да бъде разследван, а рано или късно и това ще стане."Възраждане" няма да го остави навмира, в момента, в който вземе цялата власт народна.
19
1
 
3
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
Д.татски имунитет е нещо уродливо, което позволява зад него да се крият недотам свестни индивиди. Примери бол. Не трябва да го има, нали всички са равни пред закона. А охраната, и тя е съмнителна, всеки политик може да каже, че е заплашван, или че някой на улицата го е погледнал накриво и се чувства застрашен, затова му е нужна защита, на гърба на данъкоплатеца, естествено.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не сме и очаквали. Те те назначиха, остава и да искаш имунитетите им...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой от следователите не са завели дело за извършен атентат с/у Гешев,даже не разрешиха на прокурорските екипи със следователските екипи към тях каквито има в съдебната система и висши представители на видовете съдилища каквито има ВАС,ВКС,СГС,СОС,че екипа от юредически съветници-придобили съответни звания професори,доктори,доценти,главни,старши асистенти,асистенти,които не са към университетската система,а са реално към съдебната към Гл.Прокурор Гешев кога беше да се сезират и да заведат дело.
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Покажете ги Тези правила по който работите,Само,че и децата ще се смеят,защото те не са чували за Вишински,който очевидно ви е идол
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май си е объркала професията. Трябвало е да бъде лелка в детска градина. Там спокойствието й щеше да е от полза.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тиквата я е минал тая с 200 :)))
13
0
 
4
 
! Отговори
Тази преди 10 месеца
...е потънала в прокурска АПАТИЯ. Съвременна болест на свързаните с политическата корупция. Сериозна диагноза. Няма спасение. За нас!
12
0
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
ДОБРЕ СИ ОПИСАЛ ЦЯЛАТА ФИЛОСОФИЯ НА ББ. ТОЧНО.
11
1
 
4
 
! Отговори
Малкия Мук преди 10 месеца
Сарафов ще се изпере колкото може и после може да сложат някоя мисирка избрана от Козяк.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боко: Който крал е крал, но следващите управляващи не трябва да съдят предишните за да може следващите да крадат, това е политическа солидарност.
9
0
 
5
 
! Отговори
Знаем знаем преди 10 месеца
Сарафа е прокси на мечо Пух. Както виждам, и ти от гилдията му. Всъщност си калинка наРадев, но сега те двамата играят ЗАЕДНО. КАКТО И ДПС С ВЪЗРАЖДАНЕ. ПРОРУСКИ.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
Прочетох го. Но НЕ съм доволен от ПАСИВНОТО Й ОТНОШЕНИЕ. Затова го и написах този коментар.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е, важното беше да махнем Гешев да не безпокои депутати и олигарси че те милите работят за благото ни, ама нали сме прости не го разбираме!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е разбира се, не ги безпокойте милите ни депутати. Нека се чувстват спокойни и обгрижени, прокуратурата да се погрижи да не ги безпокоят.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Обективно Става въпрос за оттегляне бе чети по-далеч от заглавието.
4
0
 
14
 
! Отговори
питам преди 10 месеца
До кога ще пазите крадеца от Банкя !!Малко срам нямате ли !!