Петков свидетел в съда по дело срещу Александър Дунчев

То е заведено от бившия зам.-министър Атанас Добрев
22 юни 2023 12:37, Стела Стоянова
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият премиер Кирил Петков се яви като свидетел в защита на бившия директор на Агенцията по горите Александър Дунчев в Софийски градски съд.

В телевизионно интервю Дунчев обвини миналата година заместник-министъра на земеделието и горите от ГЕРБ Атанас Добрев за скандални назначения и че докато Добрев е на поста, няма надежда за българските гори. Добрев беше уволнен от тогавашния премиер Кирил Петков.

Делото, което Добрев е завел, е за 30 000 лева.

"Аз съм бил министър-председател по това време. Доколкото знам, обвинението е на Добрев срещу Александър Дунчев за думи, които Александър Дунчев е казал. Аз съм, в случая, свидетел от страната на Александър Дунчев, защото въпреки всичките проблеми, които имахме с него, мисля, че той е един добър експерт, специалист. И, когато става дума за горите, е човек, на който може да се разчита".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Пак ли това? преди 10 месеца
Добре, бе, хора, самият Дунчев казва, че са спорили шумно и никой не е удрял никого. Това се е случило в МС, има и свидетел - Лена Бориславова. От ПП не са чак толкова прекомерно емоционални, че да правят такива неща.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дунчев е употребен и захвърлен, от Кирил Петков и ПП. Дори отнесе и един юмрук от К.Петков, но по друг повод. Последният му се притече на помощ в това дело за клевета, защото именно ПП го накара да отправя лъжливи обвинения към политическия противник Добрев ГЕРБ. Заради която клевета Добрев съди Дунчев.
9
4
 
5
 
! Отговори
Хаирлия да е, преди 10 месеца
днес свидетел - утре подсъдим!
8
2
 
4
 
! Отговори
Еха преди 10 месеца
Дунчев на излизане от ПП наговори сума глупости, но той пак е дошъл да го защитава. Добра душа е Петков и в българската политика това малко му пречи.
7
5
 
3
 
! Отговори
Lina преди 10 месеца
На каква д..рога е това същество се чудя, че не вижда бОцан как ги държи и си прави каквото му поръчат от посолството . Не вижда ли пораженията Кико тъ. пото. Защото 7- 5 % = 2 ? На следващи избори . А и сарафоф е новият любимец на граб и дпс , така че разлика няма. Тъ.пото кире е единственото , което не е фаворит на " новия гешеф" , следователно... Логиката да не я търсим в тези дР ОГ ари пп
6
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Нека свиква с обстановката в съда.Предстои да се яви и като обвиняем.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОЙТО ВЕДНЪЖ Е ИЗЛЪГАЛ, ПАК ЩЕ ИЗЛЪЖЕ.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абе ко стана със схемата донос-бонус или кирчу се би сам срещу корупцията до последния прокурор?
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДНК тест на баджанака Киро за Лена :)))
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Скандалните назначения на Добрев? Господи, възможно ли е, някой да е назначил повече роднини, приятели, кумове- цели семейства, любовници, във властта, от Кирил Петков ПП! Това дело е фарс. Кирил Петков удари Дунчев при едно скачване. Заради него пострадалият тапусна ПП. Срам.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отива му. Скоро и на подсъдимата скамейка!