Не назначиха съдия, който да разследва главния прокурор

Причината - имало хора в отпуск
Обновена: 12 юли 2023 18:20 | 12 юли 2023 18:20, Стела Стоянова
15
Не назначиха съдия, който да разследва главния прокурор
Снимка БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи за следващо заседание назначаването на съдия Даниела Талева за разследващ главния прокурор. Талева бе избрана чрез жребий на 7 юли на принципа на случайното разпределение.

По време на дебата Калина Чапкънова каза, че в момента на заседанието има само седем човека, тъй като има хора в отпуск, а и колегията работи в непопълнен състав. Затова е и по-добре точката да бъде отложена, съобщи "Дарик".

Колегата й Огнян Дамянов заяви, че е по-лесно Талева да бъде назначена, но има известни колебания. Мнението ми се промени след последния пленум. По-честният вариант е цялата колегия да е на работа, за да бъде взето решение, каза той. Дамянов допусна възможността действието на механизма да бъде спряно.

Стефан Петров също заяви, че е по-добре гласуването да се отложи.

Междувременно стана известно, че предложението на комисията по атестиране и конкурси е всичко да бъде спряно, тъй като механизмът за разследване на главния прокурор е атакуван пред Коституционния съд. Поради тази причина комисията предлага да се изчака произнасянето на съда.

В крайна сметка, с гласовете на седмината присъстващи, точката бе отложена за следващото заседание на прокурорската колегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ВССглавен прокурор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ристю Мравояда : преди 9 месеца
"Ще напраЙм комисия,която да *** топката шест месеца до местните избори...Съдебна реформа значи да сложим наш човек като бухалка,която да бъде използвана от ППЛГДБТИ + срещу опозицията и неудобните"
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди Възраждане да бъдат разследвани, трябва мутрите да се оправят! За битите под колоните, за кюлчетата, за т.н. магистрали, които след завършването трябва да се ремонтират незабавно, за жълтите плочки, които редят за н-ти път и т.н.! Да изброявам ли още не стига полето! Нищо не сме забравали за разлика от умнокрасивите
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А кихаше разследвате Копейката за неговите публични екстремистки изказвания? Има вече подаден сигнал с доказателства до европейската комисия!
6
1
 
3
 
! Отговори
Любена кво че каже? преди 9 месеца
Антикорупционния фонд - нещо се покри.... Единия от двамата е лъжесвидетел
5
0
 
9
 
! Отговори
питам преди 9 месеца
Ама много ми е интересно тези за какво получават заплати ,защото видно е ,че те защитават бандитите !!
4
0
 
8
 
! Отговори
Миро преди 9 месеца
Те докато го назначат, ще изберат нов.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко още не си е избрал
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мафията в действие.
1
0
 
15
 
! Отговори
А ха преди 9 месеца
Няма и да назначат поне още 4 месеца.