Оставиха в ареста обвиняемия за катастрофа с трима загинали

Обвинемият е с 15 кримиални регистрации
Обновена: 24 юли 2023 17:33 | 24 юли 2023 16:42, Стела Стоянова
15
Оставиха в ареста обвиняемия за катастрофа с трима загинали
Снимка БГНЕС

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста обвиняемия за тежката катастрофа с трима загинали на пътя Плевен – Ловеч.

Това стана известно днес, след като бе разгледано искане на Окръжна прокуратура - Плевен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража" спрямо 30-годишния Г. Т., пише "24 часа".

Прокурорът по делото посочи, че обвиняемият е с 15 криминалистически регистрации, многократно е осъждан за различни престъпления като последната му наложена ефективна присъда е от 3 години, която е изтърпял през 2021 г.

В хода на заседанието стана известно още, че 30-годишният живее предимно в Германия, където работи, има три деца. Той е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка. В мотивите си прокурорът подчерта, че у обвиняемия е изграден модел на поведение към нарушаване на обществения ред и има опасност, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, да се укрие и да извърши друго престъпление.
Пред съда Г.Т. заяви, че не е шофирал той лекия автомобил на 21 юли вечерта, а неговият братовчед, загинал в катастрофата. Той пожела да му бъде наложена по-лека мярка като домашен арест или парична гаранция, защото се нуждае от лечение и трябва да се грижи за децата си.

Определението на Окръжния съд в Плевен не е окончателно. То може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.

Доволни сме от решението на съда, защото по този начин се възпрепятства възможността обвиняемият да избяга в чужбина, каза пред съдебната зала Николета Вълева, братовчедка на загиналия в катастрофата моторист. Решението на съда бе подкрепено и от негов приятел Тихомир Стоянов, който изрази надежда, че мярката ще бъде потвърдена и от съда във Велико Търново, за да може обвиняемият да остане в ареста до началото на делото.

Катастрофата с три жертви на пътя Плевен - Ловеч, при разклона за село Ралево, стана на 21 юли вечерта. Пътният инцидент се разиграва след като "Мерцедес", управляван от 30-годишен неправоспособен шофьор, навлиза в насрещното движение и блъска с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж. При сблъсъка загива мотоциклетистът, 34-годишна пътничка на мотора, както и 28-годишен мъж, който се е возил в лекия автомобил, предаде БТА. От извършеното химическо изследване на взетата кръвна проба от 30-годишния Г.Т. е установено, че той е управлявал автомобила с наличие на алкохол в кръвта 1,16 на хиляда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонименверно ли няма, само 3ма загинали е нищо а?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубаво е че няма пострадали хора
10
0
 
3
 
! Отговори
тъжно ми е преди 9 месеца
няма смърт за такива *** / не знам как стана ясно бял ли е, черен ли е, цига н ли е...смърт за такъв *** и как всички ще почнат да внимават. особено малките л4йн4 на по 18 с бмв 240коня...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че и нагъл, ще обжалва.
8
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Този модел хора са без никакви морални ценности, без скрупули, без уважение и съпричастност към другите. Жена му, освен да ражда, друго предназначение няма на този свят.Децата му, се възпитават във същият стил на поведение и са бъдещите крадци, насилници и убийци. Ако сега, при направената заявка, за Конституционни промени, не се въведе образователен ценз за гласуване, задължително СРЕДНО образование, такива като този, ще си трепят на воля.В другият случай, ще бъдат без чадър над тях.
7
4
 
0
 
! Отговори
склададжия с Е60 преди 9 месеца
Оставети колегата намира с беенвето да си ходи на китин на море.ништо не е направил.при барзите моштни возила като бенве е така стават били понякога.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ей как не го направи в Германия да го приберат перманентно
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно, тоя е познат на полицията и е под закрила понеже е от отглежданите имащи само права.
4
1
 
12
 
! Отговори
Авто-мото преди 9 месеца
Аз *** в учебен автомобил не съм виждал. Със седми клас едва е научил името си да пише, а как ще прочете закона за движение и правилника към него? И не само да го прочете, ами и да разбере съдържанието в тях. Затова на тези които продават шофьорски книжки, трябва да им се отнемат шофьорските книжки до живот. За шофиране неоравоспособен - не по-малко от 10 години затвор! Без право на обжалване и намаляване на присъдата.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По описанието си мисля, че е от българите с по 20 слънчеви бани по рождение (намигачка), но може и да си е генетично чист българин, защото останалите на територията имат същия IQ освен физици и програмисти!
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето за такива трябва да се върне смъpтната присъда... какво може да допринесе за обществото индивид, с завършен 7-ми клас и 15 криминални регистрации, убил трима човека? За какво ни е такъв? Че са му много ценни гените ли? И три чaaвета наредил, нашия...
1
2
 
7
 
! Отговори
Михаил преди 9 месеца
Айде на бас ,че ще бъде освободен !