Дадоха ход на делото на мъжа, свил половин милион от клиенти

Той е присвоил пари от 6 лица
5 авг 2023 19:30, Стела Стоянова
13
Дадоха ход на делото на мъжа, свил половин милион от клиенти
Снимка БГНЕС, архив

Съдът даде ход на делото срещу българина, откраднал половин милион лева от клиенти. Той беше задържан на 3 август при опит да напусне страната в посока Гърция.

Обвинен е за присвояване на 420 898 лева от клиенти на банката, в която е работил последните 4 години като мениджър бизнес клиенти на постоянен трудов договор.

По данни на разследването парите са присвоени в периода януари 2022 до края на юни 2023 година от общо шест лица.

Обвиняемият е подписвал фалшиви платежни нареждания и е превеждал парите в банкови сметки, до които има достъп.

Прокуратурата поиска мярка постоянно задържане под стража. Защитата поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата за най-тежката мярка и настоя за домашен арест.

Ако бъде признат за виновен, българинът може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Защитата отхвърли тезата на обвинението, че българинът е хванат при опит да напусне България с документи, които искал да укрие.

Според адвоката му прокуратурата се базира на данни от беседи на две свидетелки от полицията с лице, което вече е с повдигнато обвинение, предаде БНТ.

Обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрие и определи като категорично невярни твърденията, че е имал намерение да напусне страната. Обяви, че няма намерение да възпрепятства хода на делото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: съдприсвояване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Както преди 8 месеца
Разбрахме тези дни, можеш да убиеш човек/дете и да си на свобода, така че пича да диша спокойно не е убил никого а само некви хартийки дръпна, аре пускайте го с подписка или без все тая ми е
6
0
 
2
 
! Отговори
само да попитам преди 8 месеца
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ИМЕТО НА БАНКАТА В КОЯТО Е РАБОТИЛ КРАДЛИВИЯ СЛУЖИТЕЛ????списвачите когато правят поръчкови статии когато им е добре платено да очернят някой го показват с най малки подробности всичко показват на показ...но когато е нещо което обществото трябва да знае с истинските му имена "журналистическите медии"услужливо мълчат и после се чудим защо има толкова насилие,корупция,всекидневни убийства това е резултата от този тип илюзорна реалност която ни представят медиите!!!
5
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Я кажете колко етнически българи живеещи в украйна са мобилизирани от киевския нацистки режим в украйна, пратени на фронта и убити? Някой нещо по въпроса? В украйна живеят много българи, има населени места населени само с българи. Интересно ми е как нашите русофоби биха се почувствали ако живеят в украйна и ги пратят на фронта. Ще напълнят гащите и след 30 минути ще ги измлати руската артилерия.
4
1
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 8 месеца
Всъщност, не ги е свил от клиенти, а от банката, в която е работил. Защото банката е длъжна да възстанови парите на хората. Иначе, тежко и горко и на тази банка.
3
0
 
3
 
! Отговори
Статистик преди 8 месеца
Дали не е намесен хазарт?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Набеден е от истинските крадли - жените.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крадлив нешастник! 100 пръта са му малко ...