Образуваха дело за замърсяването на водите в Девин

Риба измря, след като там изтекоха отрови
7 авг 2023 23:15, Стела Стоянова
4
Образуваха дело за замърсяването на водите в Девин
Снимка БГНЕС, архив

Образувано е досъдебно производство по случая със замърсяването на река Девинска. Това съобщи за "Фокус" окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов.

"След като ни бяха уведомили, че има подобно изтичане на вещества, в следствие на които има измряла риба, е образувано досъдебно производство. Има текстове от Наказателния кодекс, които отговарят на подобни деяния.

Още по темата

Лично аз разпоредих да се започнат действия по разследването. Изпратен беше екип от ОДМВР – Смолян и са извършени първоначалните действия по разследването. Реагирали сме веднага и работим по случая интензивно", каза още прокурор Симов.

Установено е, че предприятието за бутилиране на минерална вода е допуснало изтичане в реката на отпадъчни води от производствената дейност и с битово-фекален характер. Според заключението на екоинспекторите, заустването е станало в момент на подмяна на помпи, които изпомпват отпадните води към канализационната мрежа на града. Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в р. Девинска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Помашки говна преди 8 месеца
Текат из цяла България!
2
0
 
7
 
! Отговори
конкретно преди 8 месеца
Имало текстове,течала проверка,кажете какво наказание е предвидено за такива случай на екологична катастрофа.
1
0
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
Какви са тия" отпадъчни води от производствената дейност и с битово-фекален характер."Тия какво производство имат точно ,та и такива отпадъци да се получават