Близнаците от Цалапица си искат в ареста

Адвокатката им: Така решихме
9 авг 2023 15:38, Стела Стоянова
10
Близнаците от Цалапица си искат в ареста
Снимка БГНЕС

19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови не са обжалвали пред Окръжния съд в Пловдив мярката си за неотклонение "задържане под стража". След като първата инстанция ги остави в ареста, те имаха възможност да предявят жалба, която окръжните магистрати да разгледат утре. Такава обаче не е постъпила.

"Така преценихме с моите клиенти", обяснява пред "24 часа" адвокатката им Светлана Званчева. И отказа да отговори дали това се дължи на негативното обществено мнение срещу тях. Както е известно, родителите им бяха принудени да се изселят от Цалапица по настояване на местното население.

Още по темата
Братята Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев да укрие трупа на Димитър Малинов, който беше намерен мъртъв след седмица издирване.

Борислав осигурил кола, с която да пренесат тялото, а Валентин - инструменти за заравянето му. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Хората в Цалапица са убедени, че двамата са участвали в зверския побой над Митко и смятат, че те също трябва да отговарят за убийството.

Близките на загиналия 24-годишен мъж организираха редица протести, в които поискаха доживотни присъди за тримата замесени. Заради напрежението в селото семейството на близнаците се изнесе и никой не знае къде живеят в момента майка им и баща им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Тези психопати ги писаха чак в медиите в Германия. Закопаха момчето като куче. Сега ще видят от къде изгрява слънцето в затвора.
6
0
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 10 месеца
новите булки
5
1
 
30
 
! Отговори
Точно така преди 10 месеца
И тримата са еднакво виновни и трябва да влязат в затвора до живот, но там да работят за издръжката си. Колкото изкарат, толкова ще ядат. Да си спестяват за дрехи, чаршафи, завивки, лекарства и т.н. Не е редно да ги хрантутим като награда за това, че са извършили възможно най-тежко престъпление.
4
0
 
7
 
! Отговори
харесало им преди 10 месеца
Близнаците от Цалапица си искат в ареста
3
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 10 месеца
Искам тройка с близнаци! Тия стават,ще ги насапунисам обилно за тяхно удобство и комфорт! Ще свикнат...
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навън може да изчезнат безкрайно.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искат при бай Ставри.