Мъж преби жена си пред очите на децата

Причината е ревност, съдът й издаде заповед за незабавна защита
9 авг 2023 20:00, Стела Стоянова
82
Мъж преби жена си пред очите на децата
Снимка БГНЕС, архив

Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна защита на жена от село Виница по Закона за защита от домашното насилие, след като тя е била малтретирана от съпруга си. Това се е случило пред очите на трите им деца, които със собствените си ръце измили кръвта на майка си, предаде 24 часа.

И в този случай в основата на агресията е мъжка ревност. Съпругът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба й и я ударил по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там й оказали първа помощ, но преценили, че животът й е в опасност, и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея. Състоянието й било усложнено заради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта и досега изпитва силни болки. Въпреки това, подобно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за "лека телесна повреда".

За пострадалата жена се грижат роднините й, тъй като и след посегателството съпругът й не спрял да я заплашва. "Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой", коментира адвокат Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие и е поел защитата на жертвата.

По думите му страховете й от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът  я пребил, но тамошните власти взели адекватни мерки.

Само от началото на годината Районният съд в Първомай е издал близо десет заповеди за незабавна закрила на пострадали от домашно насилие жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чета и ме боли през какво минаваме като жени. Такова нещо те бележи за цял живот и е толкова възможно и ти да паднеш в такъв капан, защото несъзнателно го приемаш за норма. Да живееш в постоянен страх, да се съмняваш във всеки, който се доближи до тебе. Трябва да си направим група да се подкрепяме - лесно е да набиеш една жена, ама ако сме 20.. не толкова
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе, защо изкарват жените от домовете им, а не побойниците?
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Страхувала се, гърците били взели мерки. Да не е била вързана, какъв го дири с тоя?
67
3
 
2
 
! Отговори
А преди 9 месеца
Седнеш ли да се храниш никакви телефони на масата, независимо от пола. Това е свещено за семейството.
66
4
 
1
 
! Отговори
Бре преди 9 месеца
Един да издържа, друг да чеше. Имало приготвена храна, да седнат като семейство. И мъжете имат нужда от дом и уют. Без телефони на масата. Не изобщо.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 65,съжалявам.Познато ми е,но в нашия случай той биеше мен,а майка ми кършеше ръце .Е,понякога удряше нея .Мен не ме е обвинявала,само ревеше.Турски ценности .Дано детето се оправи,лошото е,че може да иска да се измъкне от една власт с друга и да пробва друг модел.Много е гадно ,тя е малка,зависима,но дано и помогнат.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жена съм. Никога няма да мога да разбера липсата на жал , на милост. Да тормозиш , малтретираш - колко нездрава психика трябва да е това. И каква чудовищна липса на емоционална интелигентност.
63
9
 
3
 
! Отговори
фори преди 9 месеца
Браво на този мъж. Плюйте в лицето на феминистите и на Истанбулската конвенция.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Израснала съм в такова семейство.Плакала съм по цели нощи слушайки крясъци на майка ми.Бягала съм от къщи и винаги майка ми ме обвиняваше че е зарад мен.И накрая той отиде при друга, което беше повод за развод.И познайте,отново бях виновна за развода им! Мразя я! Все ми повтаряше че ми е майка,а пък ме отгледа баба ми. Това са психично болни жени, горди, показващи че са повече от боя, от всичко.
61
1
 
4
 
! Отговори
А преди 9 месеца
Сега и телефоните ли ще забраняват?
60
8
 
4
 
! Отговори
Хакермакер преди 9 месеца
Продължавайте да се дърпате за Истанбулската Конвенция, че да може да си ги пребивате на воля. Прости овчари.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това беше ежедневно вкъщи. Една жена никога не трябва да става зависима от мъж - никога не оставай без работа, книжка и без твой си имот. Въпрос на време е, особено при типажи мъже като по нашите ширини да започне някаква форма на тормоз. Ще отнеме време да се научат на поведение и това ще стане само чрез затвор и наказания.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А каква е разликата в наказанията от една и съща категория обявени за леки,средни,тежки телесни увреждания-за причинили инвалидност по категории лека,средна,тежка форма на инвалидност,убийство,убийство-по невнимание,преднамерено,убийство с особена жестокост при предните на НК наложени за насилие за тези престъпления и сегашните с допълнението домашно насилие определено и разграничено с интимна връзка призната след 60 дневен срок на познанство в близост без интимна връзка и таз връзка без/с брак.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДАМИ И ГОСПОДА, АМА СПЕЦИАЛНО ДАМИ - Това са РОМОВЕТЕ, те така си живеят, за тях това е нормално, на тях никакви закони за "домашно насилие" няма да се прилагат така или иначе. Лягайте спокойно и приятни сънища
56
1
 
7
 
! Отговори
Дано преди 9 месеца
Децата му да му го върнат претъпкано!
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оф ОФЧЕТО Стадо се води лесно, ама женското стадо самичко се води, само го бутни в посоката, където искаш да го закараш. Неудобно е да се гледа отстрани - колко податливи на манипулация са хора, които основно реагират емоционално, а не обмислено.
54
1
 
15
 
! Отговори
Туй е преди 9 месеца
Изметта на човешкия род, такива педдалли и майките си мразят! Само вторичните им полови белези са на мъж. Истинският мъж не бие жени. Само комплексарите и порномозъците!
53
2
 
5
 
! Отговори
Йосарян преди 9 месеца
Наистина ли не осъзнавате, че това са представители на любимата пиратска напитка? И че това са го правили 100 пъти през последните 5 години? И че това се случва на всеки 5 минути някъде по гетата? И че никакви закони и конвенции няма да променят, или дори да опитат да променят това? И че единствената причина внезапно да се насочва вниманието към това е, понеже някой НЕЩО е организирал? Примерно същото НПО, което е отпечатало лукзозните листовки? А що така правят? Търсете интереса.
52
4
 
19
 
! Отговори
Момичета, преди 9 месеца
Вдигне ли ръка веднъж, бягайте веднага! Никога няма да спре. С всяка следваща година адът ще става все по-страшен! А вашите сили все по-малко. Накрая ще ви убие. Това е сигурно.
51
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Възмутен Леле като си толкова възмутен, изключи си мозъчето и действай първосигнално поред каквото ти казва пропагандичката. А, ти вече си направил това