Съдът остави в ареста единият от обвиняемите за зловещото убийство в София

Той е обвинен за лично укривателство
15 авг 2023 18:00, Красимир Ангелов
9
Съдът остави в ареста единият от обвиняемите за зловещото убийство в София
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, един от обвиняемите във връзка с убийството на мъж в центъра на София от преди дни. Суботинов е с обвинение - лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но категорично не е участвал в умъртвяването на жертвата.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред горната инстанция.

Убийството е извършено на 8-и срещу 9 август. Разследването е започнало след сигнал на 10 август от близък на убития, че няма контакт с него. Престъплението е извършено в апартамент, собственост на обвинения за извършител - Веско Вълчинов.

Още по темата
Прокурорът по делото поиска Суботинов да остане за постоянно в ареста, докато адвокатът му настоя за по-лека мярка. Софийският районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на делото стана известно, че Суботинов е помогнал на Вълчанов да пренесе останките на жертвата и да ги зарови, както и да почисти местопрестъплението. Според прокурора Суботинов не е дал обяснение защо е решил да помогне на извършителя. Прокурорът добави, че убийството е разкрито с помощта на Суботинов, който е признал и описал своите действия, съобщава БТА.

Адвокатът на Суботинов коментира пред медиите, че след задържането си клиентът му е направил самопризнания. Според него неизяснена е причината, по която е започнал да помага, след като е видял трупа на жертвата. Той потвърди, че извършителят и Суботинов са близки приятели.

Адвокатът Кристиан Мирчев добави, че с оглед действията на клиента му, може да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. (БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Софияубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гробарят Константин Суботинов е помагач за прикриване на трупните останки и парчета в продължение на цели 2 дни. А приятелката му Тереза и адвоката му обясняват днес пред съд и медии как бил "наивно добър" и "бил изпаднал в шок". Гробарят е разносвач на храна по домове и барман. Кой съдия ще го пусне на свобода отново да ни разнася парчета месо по къщите ни!!?? Ами как кой, някой БЪЛГАРСКИ съдия от горноинстанционен съд ще прецени, че горкото момче е добро и объркано и няма да застраши българите
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ща такъв гробар да срещам на улицата. А съда е готов да го пусне на втора инстанция, щото е признал всичко, шокиран е бил, бил е заплашен, бил е добро момче, приятелката му го потвърди. Хей, сънародници, вие в такъв герой ли припознавате себе си, че да позволите на държавата да пусне такъв гробар сред вас на свобода.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приканвам правораздаването да не се подлъгва по обясненията добро момче, всичко си призна, бил в шок горкичкия, бил сплашен от баткото убиец милия, а да раздава ефективни присъди максимум 5 год за урок. Да помни, че е прикрил убийство и убиец!!!Приканвам държавата да строи още затвори, ако трябва по последна мода, но да има места да вкарваме престъпниците и да си стоят там с дълги присъди. Предпочитам за това да вървят данъците ни, вместо да погребваме близки като ги изровим от шахтите
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този помагач бил в шок. Усещам как горната инстанция ще го пусне вкъщи и после след 2-3 години дела с по 2-3 заседания годишно накрая ще му турят 1 година условно с 2 години изпитателен срок. И ще си имаме излязъл от шока перфектен гробар с опит в погребенията по центъра. Това ще е от полза за обществото ни. Като се напълнят гробищета ще го търсим да ни погребва по шахти и дворове в центъра. Скъпи сънародници, това е нашата правораздавателна система. Супер ефективна!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди писаха,че помагача е носил остатъците от трупа напъхани в полиетиленови пликове,даже така писаха,че костите били сложени в пликове и ги изхвърлил в контейнери за *** разположени на Витошка-бул.Витоша,като най отдалечено място от апартамента(местопрестъплението)собственост на бармана,който бил дошъл неотдавна в града да постъпи на работа в някой бар,която не е далеко от Раковска-ул. Г.С.Раковски,а сега ги бил заровил,пак ли на Витошка,че къде е копал да ги зарови там или двора с шахтата.
4
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
оказа се че дискотеките са инкубатор за прес-***-ни-ци и убии-ци цели поколения са изгубени вече без възпитание без образование
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съдията и прокурорът да не забравят, че убитият и разфасован не е куче, а американски гражданин и американският посланик следи процеса. Може българските посланици да се чешат по цял ден и да им плащате заплати, но американските работят за хората си
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
неква гей драма. бг клошарчето си е намерило интимен приятел и спонсор от сащ. оня го е клатил известно време после е спрял подаянията. врачанският клош го е заклал опитвайки се да докопа парата от баварията която оня наскоро си е купил. (четвърт милион) Поредната балканско-клошарска гей-драма. Помагача фаталната жена ли е или просто случаен любовник временно гастролиращ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стройте затвори! Въвеждайте смъртно наказание! Кандидати има много!