Трима пловдивчани отиват на съд за банкови измами

Теглили онлайн кредити с чужда самоличност
22 авг 2023 12:08, Анисия Иванова
3
Трима пловдивчани отиват на съд за банкови измами
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже на 24 г., 29 г., и 28 г. за банкови измами, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Те са действали в периода от август 2022 г. до юни 2023 г. като измамили мъж на 19 г. и му причинили парична щета в размер на 19 хил. лв.

Престъплението е разкрито след проведени оперативни действия на полицейски служители от отдел "Икономическа полиция" към областната дирекция на МВР-Пловдив под надзора на Районната прокуратура.

До момента е установено, че тримата мъже са участвали в схема с теглене на онлайн кредити с чужда самоличност. Обвиняемите са вземали лични данни от различни граждани. По този начин чрез мобилни приложения на определени банки и чрез т.нар. „лицева верификация“ на клиента, изтеглили онлайн кредити в размер на 19 хил. лв. от името на пострадалия мъж.

Я.С. е задържан от полицейски служители от ОД на МВР-Пловдив на 20.08.2023 г. след като е бил обявен за издирване и се е  укривал в България. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Днес, 22 август 2023 г. Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда  за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Спрямо другите двама обвиняеми - П.Т. и Д. К., задържани на 03.08.2023 г., е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на по 5000 лв. за всеки един от тях.

Действията по разследването продължават, като се събират доказателства за други пострадали лица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Що за тъпотия са извършили тези писдосьiй, че сега ще лежат по затворите3-*** души за измама, за кокошкарската сума от 19 000 лева !?Ако участвувате толкова много бунаци, защо не сте гледали суматада не е по-малка от 100 000 лева . . .
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отпускане на заем само на лично и докоментирано камерите на банката по Интернет трябва да се обяви за незаконно отпускане на заем
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А спрямо бързите кредити допуснали даване на суми на други лица кога ще има дела. Могат да съсипят живота на някой ако му пткраднат документите