Оттеглиха искането за задържане под стража на Васил Божков по делото за убийства

Причината е взетата днес мярка "домашен арест" по друго дело
5 сеп 2023 16:24, Стела Стоянова
48
Оттеглиха искането за задържане под стража на Васил Божков по делото за убийства
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура оттегля искането си за задържане на Васил Божков по делото за организирана престъпна група за криминални престъпления.

Това е съобщила за "24 часа" говорителят на СГП прокурор Десислава Петрова.

Оттеглянето е заради мярката за неотклонение домашен арест с електронна гривна, която беше наложена по-рано днес от Софийския апелативен съд. Тя е по т. нар. хазартно дело, по което биознесменът е обвинен за неплатени такси от хазартни игри в размер на над 500 млн. лева.

Още по темата


Домашният арест е вид задържане и е втората по тежест мярка за неотклонение.

Така че Васил Божков се прибира вкъщи, където ще изтърпява  мярката за неотклонение. Според определението на апелативния съд това трябва да е на ул. "Московска". Там се намират офисите на фирмата му "Нове холдинг".      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Замениха ареста на В.Б. с домашен арест, но 11 дни държаха бившия бизнесмен под стража, а от прокуратурата му определиха за обвинител бившия заместник на Гешев в Спецпрокуратурата -Ангел Кънев, т.е.показаха н Божков, че Прокуратурата не се е променила и без Гешев може да действа по Гешевски. И Кънев му предяви прословутите 19 обвинения,каквито и преди 3 години му предяви. Божков се оказа между два камъка - от едната страна Кънев, от другата - Симеоновският милиционер Боце Б. от Банкя.
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И да пишете срещу ,,Черепа" , вашия прокурор и барселонския е.ач вече ги няма.Няма я тяхната дума....,,Няма ,,ало шефе" ..по телефона.Отмина времето на безправието Вижда се , че при нормално правителство и неутрална прокуратура има справедливост.Яд вие. Но времената на дерибеят от Банкя и каскетния прокурор отминаха безвъзвратно и безславно ...сега ще видите ,,кон боб яде ли"...
44
3
 
3
 
! Отговори
Morski преди 7 месеца
Е те затова бе борбата да махнат Гешев! Който каквото да казва сценарият е писан от черепа и той си го каза в едно телефонно обаждане, което Гешев изкара наяве още тогава! ВСИЧКИ ДЕБЪЙЦИ, "ПРОСТО" КИРОВЦИ И ШАПКАРЯ РАБОТЯТ ЗА ЧЕРЕПА! РЕЗУЛТАТЪТ Е, ЧЕ СЕГА ЧЕРЕПА СИ ИМА ДЪРЖАВА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БАЛЪЦИ СКАЧАЛИ ЗА ПРОТЕСТ ЛЯТОТО НА 2020! И само да поясня, че още на втория месец от половин годишния бюджет на Кокорчо вече сме в дефицит! Какъв невероятен напън на безсмислието и некадърността
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
че го оперете уе?! много кинти че дава за Параделиев :()
42
0
 
10
 
! Отговори
Хайдеее, преди 7 месеца
Първо снеха едното обвинение/и то много бързо/, дължи вече не 600 млн, а 500...,и накрая ще се окаже чист,и че не дължи нищо! Всички чакаме тоя нелеп сценарий да тръгне...
41
0
 
3
 
! Отговори
АлексейПетров-Помака преди 7 месеца
Най-много докато си пуши пурата на терасата да ми го пратят на гости ...
40
0
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
И затова си е дошъл този човек да си живее свободно тук
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То си бе въпрос на време. Всички сме наясно, че мафията си преразпредели пазара и на тоя се падна част от баницата според договорката.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не съм чул по света , основен свидетел да влиза в затвора .Ако правим така , то кражбите, ограбването на хазната, краденето на милиони в чували, фалиране на банки и купуване на скъпи имоти в Барселона .... ще се увеличи
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако българският съд беше наред , то до сега и Борисоф, и Пеевски и Горанов на бяха в затвора.Защо толкова държите обаче Божков да е в затвора.Защото е главен свидетел на останалите ли...много удобно Вкарвате основния свидетел в затвора .И ...чист ръце.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя месец домашен арест, другия парична гаранция и Черепа си е свободен човек. Всички трезвомислеши са наясно,че делата срещу него бяха за отмъщение от Боко и Шиши, затова, че не се е съгласил да им прехвърли фирмата за Националната лотария. както и за това че почна да приказва.. Едва ли има нещо в тия много папки събрани набързо от Каскета
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ислямска държава иска да я съди български съд!!!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде сега Горанчето дето баце *го бил виждал един два пъти само*, бащицата от Банкя да се хващат за ръка и дружно да ходят в съда при Божков и там тримата да се разберат кой крив и кой прав, Нали все пак и те двамата са страна по делото - те го обвиниха, а защо не са в залата?!?
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Егати обяснението, оттеглят задържане под стража за убийства щото има мярка за крадени три домата.Е нема такава държава.
32
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 месеца
Един куп...дела заведени на Божков,само заради това,че дал...бадева,някакви си 50-сет милиона кеш на ББ кюлчето. Имал -дал,ама той не си ги иска да му ги връщат.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не разбрах кого е убил.Айде светнете ни,де.Народа има право да знае.Аман от измишльотини за забава на мат'ряла.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неизвестен участник в Фейсбук с инициали Б.Б пише....Пак ще изпадна в истерия ..Привиждат ми се дронове в спалнята !Божков наднича от гардероба.!А там знам има само кюлчета оставени от мене лично...Знам го , но ме е страх.Спя вече с два пистолета до възглавницата и не съм тъй пиян.Продадох половината музейната колекция.Дано не се разсърди Божков Все пак бяхме приятели...милост!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е вече на всеки, че има размяна на спокойствие срещу мълчание.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пускат го от ареста та да могат по- лесно да го очистят .После ще има пак мантри По -добре в затвора си беше, а не мъртъв.Нема такава смешна държава като нашата ..
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 7 месеца
Ама че европейска правова държава как беше Гешев е виновен ама че измислици