Съдът пусна Васил Божков под домашен арест, ще го следят с гривна

Той и семейството му имат осигурена защита
5 сеп 2023 13:45, Нели Христова
147

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Софийският апелативен съд пусна бизнесменът Васил Божков под домашен арест. Изпълнението на мярката ще се следи с електронна гривна, съобщи БНТ.

С бурни аплодисменти от симпатизанти тази сутрин Васил Божков влезе в съдебната зала, където тричленен състав на Софийския апелативен съд трябва да реши дали да го остави в ареста.

На 26 август Градският съд постанови „задържане под стража“ за хазартния бос, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело срещу Божков – за данъчни престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

По време на съдебното заседание прокуратурата изнесе данни за комуникация и съвместен бизнес между Божков и лидера на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин. От държавното обвинение изнесоха и доказателства за договорки между Божков и бивши председатели на Комисията по хазарта, за плащането на по-ниски такси срещу възнаграждения под масата.

Междувременно последва двудневен разпит на Божков в прокуратурата като свидетел по разследването, което беше образувано по повод твърденията му, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, за 60 милиона лева.

Стана ясно и че с прокурорско постановление е осигурена лична защита за Божков и семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако беше виновен,нямаше да се върне доброволно.С парите,които има щеше да си живее спокойно под чужда самоличност в някоя далечна държава.Проста логика,но тя не изнася на тези,които искат да го унищожат,защото им пречи и много знае.
68
9
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 9 месеца
Ти откъде знаеш дали е извършил тия престъпления?Щото аз твърдя,че не е!
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе,къде изчезнаха Горанов,Севда,Менда?Да не са емигрирали?
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мярката е абсурдна за човек обвинен в толкова престъпления и поръчкови убийства е абсурдно да бъде пуснат под домашен арест те за някой сгазил някого на пешеходна пътека го държат в затвора а камо ли за човек с толкова сериозни обвинения като Божков
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-добре да следят с гривна оня от зайчарника,че той е най-опасният в тая държава.След време ще излезе истината за всичките му престъпления и ще останете ужасени,от това,което ще разберете.
64
4
 
4
 
! Отговори
Череп преди 9 месеца
Добре Дошъл у Дома!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво може да е обвинението за комуникация с починалия Пригожин? Все едно слушам Гешев
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киро и христо заслужиха милионите подкупи които взеха!
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гербавите тр.лове са изпаднали в ступор.Налазили са всички сайтове и плюят срещу Божков,без да знаят истината,тя не ги интересува.Важното е Баце да не бъде оцапан,че иначе ще им секнат стотинките,а на него кюлчетата и пачките.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Божков беше добър,докато даваше милионите и пълнеше чекмеджето.Като престана да дава стана лош и затова го подгониха.Сега Цеките пълнят чекмеджето.Цялата страна е облепена с реклами за техния хазартен бизнес.Но да сте чули някой да ги проверява?
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали затова Божков финансираше протестите срещу Борисов, за да му се реваншират сега протестиращите!
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има ли някой изненадан, аз не съм..
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко не понася и не признава други богаташи освен него.Затова ги отстрелва един по един.Има си и хора и ресурс за това.А вие още му вервайте.
56
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 9 месеца
Какво семейство?! Софиянска и синът му?!
55
0
 
5
 
! Отговори
Аха преди 9 месеца
Гривната от кой век е напишете?
54
0
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 9 месеца
Държавата на мутрите беше до преди 2 години.Лошото е,че пак се връщат на власт.
53
0
 
12
 
! Отговори
777 преди 9 месеца
Баси цирка. Що време се чудиха как да го приберат от Дубай, то не бяха закани, то не бяха разпити, то чудесии - накрая човека се върна с дузина обвинения, те му назначиха охрана, лежа 10 дни в ареста и накрая го пуснаха под домашен арест... Направо да открият национална линия да пращаме СМС-и за да му възстановим финансовите загуби...
52
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Държавата на мутрите!Такива като Божков са за разстрел!Ама нали цака на тия в Парламента!
51
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
"До тук добре!"...както казал оня,който падал от десетия етаж,когато минавал покрай третия..Добро решение на съда...Но да са не мотат,а да започнат разпитите докато Тиквун не е офейкал в Африка,или симулирал инфаркт !
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахахаххахахахахх