Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?

Публикува във Facebook фотокопие на документ за предоставяне на защита
Обновена: 9 сеп 2023 22:06 | 9 сеп 2023 21:37, Анисия Иванова
164
Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?
Снимка: Facebook

Кой лъже от името на Прокуратурата? Това попита Васил Божков, след като публикува в социалната мрежа Facebook документ, в който става ясно, че му е назначена защита на него и неговото семейство.

Още по темата

В профила си той публикува фотокопие на постановлението за определяне мярка за защита на свидетел. В текста пише, че се предоставя защита на него и на членовете на семейството му, изразяваща се в денонощна охрана на територията на РБългария, както и охрана с технически средства на адресите по местоживеене на лицата. 

Според постановлението на 29 август Божков е депозирал писмена молба до прокуратурата, в която е посочил, че се страхува, че в резултат на свитетелстването му може да възникне опасност за неговото здраве и живот. И желае спрямо него да бъдат взети мерки за незабавна защита, изразяващи се във физическа охрана на него и семейството му от органите на Бюрото по защита на застрашени лица към Министерството на правосъдието.

"Това е документът, с който е назначена защита на мен и семейството ми. По делото срещу Борисов. Кой лъже от името на прокуратурата?", написа той в социалната мрежа.

На пресконференция днес чрез видеоконферентна връзка Божков заяви, че е защитен свидетел по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Постът на Божков е заради официалния отговор на Прокуратурата от тази вечер, че единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем и никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел.

Снимка: Facebook

Виж други галерии »
12

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой лъже ли? Ами Божков лъже. Или той и адвокатът му са безкрайно проЗти, та не знаят разликата между охраняван и защитен свидетел.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който отстрани Борисов Пеевски и Доган от политиката,щего коронясаме да бъде крал на България.Само гн Божков може това да дтори.
131
0
 
0
 
! Отговори
Разликата преди 7 месеца
Защитата на Божков му е, просто защото го е страх да не го убият като Трактора. А друго е защитен свидетел е по специална програма, която им осигурява нова идентичност и могат да живеят до края на живота си под правителствена защита!
130
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Едно е "защита на свидетел", друго е понятието "защитен свидетел"! Има огромна разлика!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
и ко стана с тотото стани да седна
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно е нужно да бъде уволнен този, който ЛЪЖЕ НАЙ- НАГЛО ОТ ИМЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, БЕ? ХОРАТА ВИ ВЯРВАХА!!!
127
0
 
0
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 месеца
Видно от документите - Божков е с определена мярка - Защита на свидетел, което прави думите му вярни. Но има ли някой, който все още вярва на тази прокуратура? Същата назначавана от мутрите!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали му назначиха охрана, че го било страх, това обаче не означава, че е защитен свидетел. Той затова ревна че ще му се случи нещо, та да има документ и повод да будалка будалите в България, които за съжаление са много!
125
0
 
0
 
! Отговори
Бр преди 8 месеца
Бойко: Държавата - това съм Аз!!!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре,че е Божков да разрине л...та,че като гледам как са се окопали хрантутници те на прехода и как няма кой с пръст да ги барне,поне малко да се разсмърди,та мат'ряла да се усети,че продължават да го клатят.
123
0
 
0
 
! Отговори
Ц преди 8 месеца
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ БИЗНЕСИТЕ НА БОЖКОВ НЕ СА ОТ НАЙ- МОРАЛНИТЕ, НО ИМА ОЩЕ ПО- НЕМОРАЛНИ ОТ НЕГО И ТЕ СА ПОЛИТИЦИТЕ, НА КОИТО СМЕ ВЯРВАЛИ - БОРИСОВ, ГОРАНОВ, СЕВДА АРНАУДОВА. А ЛИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА. НЕКА БЪДАТ СПРАВЕДЛИВО ОСЪДЕНИ!!! САМО ПОЗОР ЗА ТЯХ!!!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Българин - тя "държавата" искаше рушевета, бе чедо. А и катосе искат такива суми, се дават от "черната каса", не от бялата, дето всичко е палтено и отчетено. Иначе ще излезе, че БОцко е тегли по десетки милиони всеки месец и не може да каже, къде отиват. Тогава се задействат НАП, ДАНС и медународни организации, защото вариантите са два - или го изнудват или спонсорира терористична дейност.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А вие помните ли, като се зкари комиситя по хазарта, с какво темпо се зкари? Според вас, дали е спазена процедурата и дали документацията е "правилно архивирана" или липсват 20 кашониа с неща, коти не трбява да се виждат.
120
0
 
0
 
! Отговори
Плач в Рая преди 8 месеца
Така се нагаждат нещата с този тарикат, че накрая ще изкарат виновна леля Минка от Цанково, че е лъжкиня, а истинските виновници са ангели небесни.
119
0
 
0
 
! Отговори
ТТттт преди 8 месеца
До КойПрочети члена и тогава пиши глупости
118
0
 
0
 
! Отговори
ОГРОМЕН РЕЗИЛ преди 8 месеца
ТОЗИ ФИНАНСОВ И БИЗНЕС ГЕНИЙ НЕЩО СА ГО ПОДГОНИЛИ СЪЗДАТЕЛИТЕ МУ И ТОЙ РЕЧЕ- НЯМАЛ СЪМ БИЗНЕС С ПРИГОЖИН, АМА И ДА И СЪМ ИМАЛ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- ТА МОЖЕ БИ НЕЩО СА МУ НАПРАВИЛИ ЗАЩОТО ЕДВА ДИША И ПРИЛИЧА НА КЛЬОЩАВО ***- МАЛИЙ И ГА ПРОГОВОРИ СИ ЛИЧИ КОЛКО МАЛКО Е НАПРЕДНАЛ ОТ"ЧЕНЧ" БЮРАТА, А ИМАЛ ДВЕ "ВИШИ УБРАЗУВАНИЯ", ДОШЪЛ Е ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА- РЕЗИЛ И ПОЗОР...
117
0
 
0
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Лошото е, че не знаем на кой да вярваме!
116
0
 
0
 
! Отговори
Проблема на Божков преди 8 месеца
са близките на жертвите, които са пострадали от него, по времето когато е бил силен. Сега от всички страни го дебне отмъщение и затова се чуди как да се опази. Държавата не може вечно да го охранява.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Май доста хора е изплашил Божков с неговото връщане.Гледам,няма ги дежурните гербави калинки да ни облъчват всеки уикенд,а вожда направо се е скрил в миша дупка.Само дежурните тро..ци са скочили на амбразурата и бранят бащицата със зъби и нокти.
114
0
 
0
 
! Отговори
Кой преди 8 месеца
Казано е "застрашени лица", а не защитен свидетел. Божков си играе неговите играчки.