Отсрочка на делото срещу Малинов, обвинен в руски шпионаж

Нова дата все още няма
27 сеп 2023 11:47, Стела Стоянова
47
Отсрочка на делото срещу Малинов, обвинен в руски шпионаж
Снимка БГНЕС

Делото срещу Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия, е отсрочено, съобщи БГНЕС.

Засега няма насрочена дата кога да бъде следващото дело.

Обвинителният акт срещу Николай Малинов бе внесен в Специализирания наказателен съд на 23 юни 2021 г., а след неговото закриване обвинението се гледа от Софийски градски съд. Малинов е предаден на съд за извършено от него престъпление против Републиката (престъпление по чл. 105, ал1, пр. 2 от НК).

Името на Николай Малинов попадна и в актуализирания списък по глобалния закон "Магнитски" от Държавния департамент на САЩ. Оттам посочват, че Малинов e бивш народен представител от БСП, а сега ръководи проруската неправителствена организация Национално движение „Русофили“. Той е създател и председател на политическа партия “Русофили за възраждане на Отечеството“, която работи за по-засилени връзки с Русия и се явява политическо продължение на Национално движение „Русофили“.

Още по темата

"След като е арестуван и обвинен в шпионаж в полза на руски интереси и му е наложена забрана за напускане на страната през септември 2019 г., Малинов е подкупил български съдия, за да му разреши да пътува до Русия, където да получи орден „Дружба” лично от руския президент Владимир Путин, заедно с парична награда от 2.5 милиона рубли", се казва в мотивите за наложените санкции по "Магнитски".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
5
 
! Отговори
Загробски преди 6 месеца
Taзи хидра с лик на октопод трябва да бъде съден до дупка за майкопродаването на Отечеството.Този сатанински плъх трябва да бъде лишен от българско гражданство и да бъде изведен до Калотина,като фашистките шпиони в раса.Малинович идтти на хуманизма и останавливакс в Сибир или Караганда да,може и в Колима
17
11
 
11
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
Направо да връщат фашистките закони. Да обявят всички, които не са против Русия, дори и неутралните, извън закона и да отварят концлагерите. Сега е моментът. Тази година ЩЕ има Луков марш. Може даже да наградят някой доживял нацист в Народното Събрание.
16
10
 
6
 
! Отговори
дира преди 6 месеца
Дира си е направо сайт, управляван от Русия. Смениха собственика и все едно четеш Русиiские новости. В това сe превърна dir. Защо като видят нещо работещо, го купуват, за да го унищожат?
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Успех на ПП-ДБ, Левицата, БСП и нов кмет на възраждане от Варна!!Долу фашистката шайка ГЕПП, ограбила и изцедила народа ни последните 15 години!
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами ВАС оправда съдията Миталов, та относно това обвинение в подкуп става смешно вече. И го дондуркат това дело 4 години, а Данъкоплатеца плаща да уйдисаме на Посолството да дадат пример как се тероризира някой откровено симпатизиращ на Русия.
13
3
 
12
 
! Отговори
Вихо преди 6 месеца
Когато доказаните продажници започнат да ги елиминират, бързо ще се оправят нещата с шпионажа.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да си русофил по време на война,подета точно от Русия, е като божие наказание! А да получиш орден от главния виновник за тази война,е като да получиш безсмъртие срещу това да си продадеш душата! Нека Малинов си спомни как неговия съпартиец Филип Боков от трибуната на парламента безгрижно плямпаше цинизми от рода "Ще поемем Вината, но с мезетата"! Знаем как после го наказа Съдбата! Малинов върви по неговите стъпки..
11
7
 
5
 
! Отговори
одс шпиони преди 6 месеца
ОДС даде Руската Църква на посолството на Русия.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ааа, щом е подкупил съдия, бързо и съдията на съд до Малинов. Тоя, дето приема подкупа, още повече съдия, също подлежи на наказание по закона.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама той и Делян Пеевски е в списъка Магнитски, но това не пречи да управлява България.
8
10
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
"Малинов е подкупил български съдия, за да му разреши да пътува до Русия, където да получи орден Дружба лично от руския президент Владимир Путин, заедно с парична награда от 2.5 милиона рубли" === Ахахахахахахахахахахахаха....ооооооох, не мога майна :)))))))))) Заради ордена е отишъл, ще знаете. И от любов към Пyтофедерацията, разбира се :)))))))))
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Законът Магнитски е краварски и има нулева правна стойност в България.
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евро-атлантиците и краварофилите не се надъхвайте много, щото историята е доказала, че всичко се променя. НАТО и ЕС може би няма да са вечни, а утре като се обърне палачинката може вие да увиснете с въжетата на крана в центъра на София като американски агенти. Светът вечно се променя и това, което ще бъде утре, няма да бъде това, което е днес. Затова не си правете кумири и не съдете, за да не бъдете съдени. Май го пишеше в една мъдра книга това.
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доказателствата са, че един съсед го чул да казва "Русия е велика държава." И решил, че е руски агент.
4
3
 
10
 
! Отговори
До бай Ламби преди 6 месеца
Не ти пука явно, че след не дълго време, като се смени хавата, щото няма нищо вечно, ти може да увиснеш на крушата или да правиш компания на шараните в язовира с бетон на краката? И 50 век да стигнем, няма да поумнеят някои. Не мисли ли като мен, айде на въжето. Ама, то обикновено кой каквото пожелава, го стига. "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." - от един световно известен наивник.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 2 Що бе? Със Зеленски ли да се снима?
2
14
 
7
 
! Отговори
бай Ламби преди 6 месеца
Къв съд за тоя предател бе?!?!?!Защо требе да се троши държавна пара зарад това нещо от снимката?!?!?!Директно на крушата или да го хвърлят в язовир Копринка с бетон на краката!Така всяка година като се събират комунистите на язовира да им е за обеца на ухото ще предават ли България.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Затвор и депортация - А що пропускаш свещениците от Руската църква? Що ги пуснаха, а не са в затвора, като нашите, дето ги даваш за пример. Щото трЕбва да се доказва вина, пък доказателства просто няма.