Единият от убийците на българския граничар бил пиян в нощта на стрелбата

Носел оръжието за защита от вълци и мечки
12 окт 2023 17:45, Стела Стоянова
10
Единият от убийците на българския граничар бил пиян в нощта на стрелбата
Снимка БГНЕС, архив

В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която беше убит граничния полицай Петър Бъчваров. Пред съда се изправят двамата братя - Мустафа и Енгин Ергуван, които са били от другата страна на оградата и са стреляли, съобщава БНТ.

По време на съдебното заседание Енгин заяви, че в нощта на стрелбата е бил пиян. Отново повтори, че не е знаел, че е забранено да се доближава до границата. Към онзи момент той бил безработен и търсел работа.

Енгин обясни, че е взел оръжието за защита от животни като вълци, мечки, прасета. По думите му разстоянието между него и полицая е било около 8 метра - видял е светлина и стрелял случайно.

Тези показания се разминават с първоначалните, в които той твърдеше, че е стрелял, след като е чул звук от зареждане на пистолет. По думите първите му показания са различни, защото се страхувал.

На въпрос на съдия защо е стрелял 10 пъти Енгин заяви, че не е видял в тъмното и не разбрал какво се е случило. Енгин посочи, че брат му Мустафа нямал оръжие. При правото си на последна дума каза, че оставя решението на съвестта на съдията.

Още по темата
Защитникът на Енгин заяви, че той не е стрелял с намерение да убие полицая. Адвокатът настоя да му бъде наложена по-лека мярка и да бъде освободен срещу подписка или домашен арест.

По време на заседанието стана ясно, че Енгин не приема обвиненията срещу него. Въпреки че в предишните си показания беше казал, че е наясно какво е извършил.

Преди старта на заседанието Мустафа беше лаконичен и заяви, че е откакто брат му Енгин е в затвора, не го е виждал и не е ходил на свиждане. Той отказа да говори повече за случая, но отбеляза, че е сърдит на брат си за случилото се.

През ноември миналата година двамата братя се оказаха от другата страна на дупката на оградата на българо-турската граница. Единият от тях призна своята вина и остана в ареста. Брат му беше освободен.

Очаква се на заседанието днес да се разкрият повече подробности за случилото се във фаталната нощ. В Одрин са родителите на загиналия полицай, както и директорът на "Гранична полиция" Антон Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На щатската граница с Мексико, след подобно деяние от мексиканци срещу щатски полицай какво ли ще им се случи???? Ама тука може всеки да си прави каквото си иска по границата..
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приказки от 1001 нощ-светещи мечки,вълци и прасета.Като е безработен от къде пари за пиене,и като е пил защо не си е останал у дома...всеки знае,че граница не се доближава.Ясно е като бял ден,че е тръгнал да превежда нелегални мигранти.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако ви беше разказал истината, а тя ще се промени при следващото разглеждане така: "Човека се страхува от извънземни да не го отвлекат. Затова носи и пушката- да може да се защити по всяко време от извънземно отвличане. Като видял светлините си помислил, че са слезли за него и затова е стрелял десетина пъти докато извънземното спряло да мърда..."
5
1
 
4
 
! Отговори
Убий резак преди 6 месеца
Спаси човек!
4
7
 
1
 
! Отговори
Антон Naydenoff преди 6 месеца
Свобода за арестуваните!!! Няма никакви доказателства, че са убили някой. Той се е самоубил!!! Прекланям се пред роми, евреи, турци, мюсюлмани!!! Гей Антон Найденов, Перник
3
4
 
12
 
! Отговори
Българан преди 6 месеца
На турчин вяра да нямаш, турчин вяра няма!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И, като е бил пиян, това да не би да е оневиняващо го обстоятелство?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въобще не е знаял че граница не се приближава начи. И вълците, мечките и прасетата излъчват светлина и като излъчат и стрелят по тях. Доста време им дадоха за да си измислят оправдания. И адвоката си го бива - оня стрелял 10 пъти без намерение да убива.Хич.