Условна присъда за втория помощник капитан на "Вера Су"

Делото бе гледано в негово отсъствие
7 ное 2023 22:23, Стела Стоянова
5
Условна присъда за втория помощник капитан на "Вера Су"
Снимка БГНЕС, архив

Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която налага условно наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, с 4-годишен изпитателен срок, на втория помощник-капитан на кораба „Вера Су".

Съдът призна подсъдимия К. А., турски гражданин, за виновен по обвинението, че на 20 септември 2021г., в акваторията на Черно море, край бреговата ивица в района между село Камен бряг и курорта „Русалка", като вахтен помощник-капитан на кораб „Вера Су", плаващ под панамски флаг, е заспал на вахта. Така е нарушил правило от Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците, допуснал е засядането на кораба, като деянието е извършено по непредпазливост. От деянието са настъпили значителни имуществени вреди за дружеството-корабособственик, в размер на 6 680 734, 85 лева.

Присъдата на Окръжния съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Делото бе гледано в отсъствието на подсъдимия, тъй като К.А. се намира извън пределите на България. Макар местоживеенето му в Турция да е известно, не може да бъде призован, поради отказано изпълнение на съдебна поръчка за призоваването му, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: присъдавера су
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Условна? Какво трябва да направи човек че да влезе найстина в затвора.