Майката на Евгения: 5 000 лв. ли струва животът й?

Протест пред Съдебната палата в София заради пускането на Пламен Владимиров
Обновена: 10 ное 2023 19:52 | 10 ное 2023 19:45, Красимир Ангелов
96

Протест се проведе тази вечер пред Съдебната палата в София след решението на Софийския апелативен съд да освободи срещу 5 000 лв. парична гаранция осъденият на първа инстанция като помагач за убийството на Евгения - Пламен Владимиров.

Близки и приятели на убитата млада жена настояват за справедливост. Те носят плакати с надпис "Един човешки живот не струва 5 000 лв.", разлепени са и снимки на съдебния състав, изкарал от ареста Пламен Владимиров.

"5 000 лв. ли струва един човешки и живот? И се чудя кой го пази, защото някой го пази", каза майката на Евгения - Капка Чорбанова.

Още по темата
На първа инстанция Пламен, който е и бивш служител на ДАНС, получи присъда "доживотен затвор" за това, че е давал съвети как да бъде убита снаха му и е помогнал за поставянето на жертвата в куфар и укриването ѝ. Апелативният съд обаче отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража. Мотивите на магистратите са, че лицето е имало изрядно процесуално поведение и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и фактът, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

"Мярката за неотклонение има строго определени цели. Това, че съдия от СГС е предвидил най-тежкото наказание, не означава, че това решение е правилно. Апелативният съд е презумпцията за невиновност, той не трябва да бъде третиран като предварително като осъдено лице", коментира адвокат Димитър Марковски.

Решението на апелативния съд възмути семейството на убитата Евгения.

"Откъде накъде държавата и съдът си позволяват убиец да се разхода срещу 5 000 лв. Това означава, че гражданите може да убиваме, да платим 5 000 лв., колкото е горната граница на един бърз кредит, и вечерта да седнем в кръчмата да пием", каза приятел на Евгения.

Евгения изчезна през октомври 2021 година. Тялото ѝ беше намерено в куфар, захвърлен край водоем в Перник. Според обвинителния акт Евгения е била душена с ръце, а след това главата ѝ е била увита с няколко слоя стреч фолио.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 5 месеца
Тази "присъда" е вопиюща подигравка не само със законите, но и с човешката чест.Трябва да се обжалва незабавно.
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 60 А в Иран нищо нямаше да му се случи. Майката с фамозната фамилия и приятелките й знаели, че се търкаля със сгоден, а след това младоженец! Дори са й помагали да разбие две семейства! Сега реват? Това прочетохте ли го? Не оправдавам убийството на тази фльоррца. Не че мъжлето е цвете за мирисане, но и тази е вятърничава кифла. Па май е искала семейството на момчето да я уреди със жилище и да му бие шута. Ами рисковано си е.
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СРАМ!!!!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е 5 хиляди лева освобождаването, много повече са преведени в офшорните сметки. Добрият адвокат е този, който знае номерата на офшорните сметки на съдиите и прокурорите.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Народът забогатя. 5 хиляди лева вече не са никакви пари.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бащата е човек на ДАНС.
58
1
 
1
 
! Отговори
Чудно преди 5 месеца
До Анонимен 56 Бивш служител на ДАНС ,калпазанин, щом не знае как да скрие тялото. Съветите му са за затвора.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Алоооо.........., другарката Съдия, на това навсякъде по света му казват Съучастие в убийство!!!!! Какъв залог, каква гаранция!!!! Този трябва да лежи в затвора минимум 15 годени без право на обжалвне до изтичането на присъдата му!!! Нееъ....., не се връщам в тази държава превърната к////лоака!!!!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
Зае преди 5 месеца
Би
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
haahah ами вие какво очаквате демокрацията и свободията е за богатите и иззродите с пари да си купуват каквото искат а за вас свободата да имате право нма мнение ами кажете си го съдиите си си напълнили чекмеджетата това е демокрацията ви това искахте трябва да сте доволни
54
4
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 месеца
Да го слагат в куфар и да го пращат в Кремъл при другите убийци и сатрапи.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки жендър съдия - това в България.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а в някои държави , този щеше да е на седмица две от сядане на електрическият стол
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В САЩ да бяха получили отдавна в най-добрия случай 500 години затвор.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Важното е крадев да продължава да ни трови..
49
1
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 месеца
Това е България, какво очаквате. Пащаш си и си невинен.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Апелативният съд не се е съобразил с препоръките на ИК за обстоятелството и мястото при което е извършено убийството как за домашното насилие,което си е истинско домашно насилие за което толкова се тръбеше,че за него трябва да се вземат специални мерки не само психоаналитични от фирми,а с взаимни действия с органите следствени и правораздавателни с наказателни мерки без гаранции за освождаване от отговорност за извършеното над жертвата на домашно насилие и съучастието на помагача-чистач на място
47
1
 
8
 
! Отговори
Анархия преди 5 месеца
И беззаконие!! Това не е държава а страна без управление от третия свят!! Алооо съдията и прокурора дано си купите свещи и лекарства за рак със парите!! Дупка е това не държава
46
6
 
3
 
! Отговори
Хайдутин преди 5 месеца
До Някой си То щото Владко лежа мно-о-о-го дълго за убитото момиче, нали!
45
2
 
4
 
! Отговори
До Запознат преди 5 месеца
Да, ако е бял със сигурност. Виж, ако е от правилната боя, не само ще му се размине електрическия стол, ами и ще го оправдаят напълно, като О Джей Симпсън.