Майката на Евгения: 5 000 лв. ли струва животът й?

Протест пред Съдебната палата в София заради пускането на Пламен Владимиров
Обновена: 10 ное 2023 19:52 | 10 ное 2023 19:45, Красимир Ангелов
96

Протест се проведе тази вечер пред Съдебната палата в София след решението на Софийския апелативен съд да освободи срещу 5 000 лв. парична гаранция осъденият на първа инстанция като помагач за убийството на Евгения - Пламен Владимиров.

Близки и приятели на убитата млада жена настояват за справедливост. Те носят плакати с надпис "Един човешки живот не струва 5 000 лв.", разлепени са и снимки на съдебния състав, изкарал от ареста Пламен Владимиров.

"5 000 лв. ли струва един човешки и живот? И се чудя кой го пази, защото някой го пази", каза майката на Евгения - Капка Чорбанова.

Още по темата
На първа инстанция Пламен, който е и бивш служител на ДАНС, получи присъда "доживотен затвор" за това, че е давал съвети как да бъде убита снаха му и е помогнал за поставянето на жертвата в куфар и укриването ѝ. Апелативният съд обаче отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража. Мотивите на магистратите са, че лицето е имало изрядно процесуално поведение и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и фактът, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

"Мярката за неотклонение има строго определени цели. Това, че съдия от СГС е предвидил най-тежкото наказание, не означава, че това решение е правилно. Апелативният съд е презумпцията за невиновност, той не трябва да бъде третиран като предварително като осъдено лице", коментира адвокат Димитър Марковски.

Решението на апелативния съд възмути семейството на убитата Евгения.

"Откъде накъде държавата и съдът си позволяват убиец да се разхода срещу 5 000 лв. Това означава, че гражданите може да убиваме, да платим 5 000 лв., колкото е горната граница на един бърз кредит, и вечерта да седнем в кръчмата да пием", каза приятел на Евгения.

Евгения изчезна през октомври 2021 година. Тялото ѝ беше намерено в куфар, захвърлен край водоем в Перник. Според обвинителния акт Евгения е била душена с ръце, а след това главата ѝ е била увита с няколко слоя стреч фолио.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бащата има здравословни проблеми от 2015 г, НО когато той и сина му са убивали Евгения бащата не е бил със зравословни проблеми. След като си способен да убиеш човек, да го натикаш в куфар, да го разнасяш... трябва да си само и единтвено в затвора! От ДАНС ли се обади някой, че отменят присъдата му?!!!! Позор!!!!!
23
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все пак Съдът решава. А не жендърите от улицата.
22
2
 
22
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
Към близките Кви протести кви пет лева? Отдавна няма съд и нормални присъди, още повече за НАШИ ХОРА! И тоя и синът трябва да имат един път! Това е положението !!! Око за око е работата!
21
19
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 5 месеца
Убиеца е сина му. Тоя само е помагал да пренесат куфара
20
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ПУТИНИСТИТЕ СА БЕЗБОЖНИЦИ И СА СПОСОБНИ НА ВСЯКАКВИ ЗВЕРСКВА!! ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ПУТИНИСТИТЕ. ВМЕСТО ДА СЕ РАЗВЕДЕ ТОЙ УТРЕПАЛ ЖЕНА СИ ЗА ДА НЕ ДЕЛЯТ НИЩО ТОВА Е ТИПИЧЕН ПУТИНИСТ
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми колко да струва? Всичко е според търсенето и предлагането. Има ли търсене?
18
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
До всички еднокнижници: спрете да използвате думата демокрация, тук не е демокрация, тук е анархия и плутокрация! Добре го запомнете.
17
5
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
К. Петков - харвардския мошеник на протеста ли е?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ИК ИК ИК...и тях ли са ги пуснали от затвора...
15
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Майката похваща окото. Представям си и тя как се е развявала и тя като по-млада. А може у още да заработва от старчоците във входа.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е безобразие, да пуснеш на свобода убиец, който трябва да лежи доживот, щото бил с добро поведение, съдействал, бил с чисто минало (много съмнително) и, видите ли, здравословно не бил добре. Значи, да взема и аз да претрепя един, дето не го понасям, после ще съдействам, ще бъда с добро поведение, болежки имам, то здрав човек май няма, и ще ме оставят да си ходя свободно и да си лежа вкъщи. Дали някога тия правосъдни органи ще заработят?
13
8
 
8
 
! Отговори
Путинисти сър преди 5 месеца
Това за тях е нормално
12
3
 
8
 
! Отговори
ИК ИК ИК преди 5 месеца
Защо няма протест срещу наркоманката, заклала баба си? Или пък майката, заклала дъщеря си на 1.юни? Ами жената на горския, заклала децата си? Осиновителката, убила дъщеря си от бой?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
100% ще го оневинят на втора инстанция. Синчето 10 г., 2 са излежани, след 4 го пускат.
10
12
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ПУТИНИСТИ!!! УБИЛИ Я ЗА ДА НЕ ДЕЛЯТ НИЩО ПРИ РАЗВОД!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 9..На Вас все Демокрацията Ви е виновна...който не струва не струва и преди и сега...
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е новия морал. Майката е от децата на Демокрацията, а дъщеричката е от децата на децата на Демокрацията. И по-зле ще става.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Напразно хрантутим и съдебната система,жална ни майка..!
6
3
 
14
 
! Отговори
родител преди 5 месеца
Купи си пистолет и му пръсни тиквата !
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами да я беше възпитала, че мъжът се уважава, а не да се шие за Добър ден със всеки срещнат.